StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:21-01-2020
Bijgewerkt op:21-01-2020 16:01

Uitnodiging bewonersavond 4 februari 2020

Bron: gemeente Montfoort
    

Samen met betrokkenen organiseert gemeente Montfoort op 4 februari een bewonersavond rondom het project op opstellen van de cultuurhistorische waardenkaart. Alle bewoners van Montfoort en Linschoten zijn van harte welkom mee te denken én mee te doen. De avond staat in het teken van actief meedenken en praten over ons cultureel erfgoed. De resultaten worden gebundeld en vormen input voor het opstellen van de kaart.

Het is wettelijk verplicht om bij ruimtelijke plannen rekening te houden met cultuurhistorische waarden. Daarom werkt gemeente Montfoort op dit moment aan het in (letterlijk) kaart brengen hiervan. De kaart brengt belangrijke cultuurhistorische waarden in de gemeente in beeld. Aan de hand van de kaart kunnen initiatiefnemers van ruimtelijke plannen, met als doel de ontwikkeling van die plannen, rekening houden met ons cultureel erfgoed. Op de kaart komen Rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten, karakteristieke bomenlanen, dijken, akkers en panden uit de wederopbouwperiode.

Vanaf de opengestelde wegen en paden (openbare wegen en eigen wegen) worden de gebouwen en historische landschapselementen geïnventariseerd en gefotografeerd worden door het bureau SB4. Het project wordt ondersteund door de provincie Utrecht. Alle bijzondere elementen worden opgetekend in de digitale kaart en van een waardering voorzien.

Het bureau SB4 en de projectgroep zijn de afgelopen maanden voortvarend van start gegaan. De eerste bevindingen van SB4 worden tijdens de bewonersavond getoond. De komende maanden worden in onze gemeente verdere inventarisaties gedaan. Het uiteindelijke doel is alle monumentale en historische kenmerkende elementen in ons landschap op te zoeken en vast te leggen.

Wie kent Montfoort en Linschoten beter dan de eigen inwoners? Om die kennis op te halen, organiseren we op dinsdag 4 februari de eerste bewonersavond. De avond staat in het teken van actief meedenken en praten over de eerste bevindingen van SB4. Aan de hand van een aantal grote kaarten wordt een actieve deelname (reactie) gevraagd aan de aanwezigen.

Raadszaal van het Huis van Montfoort
Aanvang: 19.00 uur
Einde: 21.30 uur

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

in deze online winkel

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2020