StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:15-01-2020
Bijgewerkt op:15-01-2020 09:37

Grondonderzoek dijk noordkant Gekanaliseerde Hollandsche IJssel

Bron: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden
  

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden houdt in de gaten of de dijken in goede conditie blijven. Daarom controleert en inspecteert het waterschap de dijken regelmatig. Vanaf half januari tot eind maart 2020 voert RPS/Geonius namens het waterschap geotechnisch grondonderzoek uit aan de dijken ten noorden van de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel (GHIJ), tussen Achthoven-Oost en de Enkele Wiericke bij Hekendorp. 
Op sommige plaatsen loopt de dijk vlak langs de GHIJ. Op andere plaatsen liggen er twee dijken parallel aan elkaar. Het onderzoek vindt plaats aan beide dijken op, nabij of via percelen van derden. De betreffende bewoners zijn hierover geïnformeerd. 

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan uit landmeetkundig werk, sonderingen en grondboringen. Zo krijgt het waterschap beter inzicht in de opbouw en samenstelling van de bodem. Ook plaatst RPS/Geonius op een aantal plaatsen peilbuizen om de grondwaterstand in de dijk over langere tijd te kunnen analyseren. De landmeetkundige werkzaamheden worden te voet uitgevoerd en duren enkele minuten per punt. Een sondering neemt per locatie ongeveer twee uur in beslag. Een boring kan een volle werkdag duren. Voor het uitvoeren van sonderingen en grondboringen worden speciale voertuigen gebruikt. 
Een deel van de werkzaamheden wordt uitgevoerd op of direct naast de openbare weg, waardoor er hinder kan ontstaan. 

Vervolgstappen
¬Het waterschap voert dit jaar verschillende onderzoeken uit aan de dijk, waaronder grond- en laboratoriumonderzoek. Later dit jaar worden ook objecten op of in de dijk, zoals bomen, kabels en leidingen en gebouwen, onderzocht. De resultaten van deze onderzoeken geven inzicht of er maatregelen nodig zijn aan de dijk. Zodra hierover meer bekend is, gaan we met belanghebbenden in overleg om de mogelijke verbeteropties te verkennen. 

Meer informatie
Een kaartje met de onderzoekspunten van het grondonderzoek vindt u op de website van het waterschap, www.destichtserijnlanden.nl/ghij.
Voor vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met Renate van Teeffelen van RPS/Geonius, tel 088-1300600, e-mail r.vanteeffelen@geonius.nl 
Voor meer informatie over de dijken kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager van het waterschap Cathelijne van Haselen, e-mail: cathelijne.van.haselen@hdsr.nl 
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden die in en rondom de GHIJ plaatsvinden? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief via onze website www.destichtserijnlanden.nl/ghij  

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024