StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:25-11-2019
Bijgewerkt op:25-11-2019 14:50

Gouden huwelijk Marrie en Cor Stigter

Bron: Nettie Kuijer, redactie Radio Stad Montfoort
    

Cor werd geboren in IJsselstein, maar verhuisde op zijn 2e jaar naar Linschoten waar zijn vader werk én een huis aan de Haardijk kreeg bij het landgoed. Marrie is geboren en getogen in Linschoten.

“Van een bruiloft komt een bruiloft.”  
Bij een uitvoering van mannenkoor Zanglust in Linschoten trof de 16- jarige Cor Stigter zijn 17-jarige voormalige klasgenootje Marrie Hoogendoorn. Hij vroeg haar mee naar de bruiloft van zijn broer, en daar sloeg cupido toe. 
Een heerlijke verkeringstijd van vijf jaar én een verloving volgde, waarin werd gespaard voor de uitzet: linnen van Walra, bestek van de Gero. Op haar slaapkamer stond een door Cor gemaakte kist waar regelmatig iets in werd gestopt; een soeplepel, een paar theedoeken, “Zelf gekocht of bij verjaardagen gekregen.” 

Cor volgde de slagersvakschool, “Maar kan eigenlijk van alles,” volgens Marrie. Hij werkte in een slagerij waar hij vijf gulden per week verdiende, plus een warme maaltijd tussen de middag. “Dat was heerlijk eten, heel bijzonder, want bij mijn ouders thuis aten we vooral uit eigen tuin: dagenlang bonen  andijvie of weckgroente. Op een dag kreeg ik een pan nasi mee, mijn vader vond dat in eerste instantie iets voor de kippen.” Later werkte hij in een groothandel, en even had hij een eigen slagerij in Utrecht.  

Marrie werkte tot haar trouwen als laborante bij het OPD ziekenhuis. Het jonge paar ging wonen in Woerden. Na acht jaar werd het huis te klein,  met twee zoons en een dochter op komst. Marrie wilde weer graag naar Linschoten terug, haar ouders hadden zorg nodig, en zorgen is Marrie goed in. Nog steeds is ze een fijne mantelzorger voor Cor, en samen zorgen ze voor oude vrienden in Woerden. 

Marrie is zo vaak te vinden in de Lindewaard dat ze haar al een kamer wilden toewijzen.. Cor is vrijwilliger bij VVL en doet daar klusjes tijdens de voetbalochtenden.

Aan de vakanties in Eiteren, met de kinderen in een stacaravan, hebben ze mooie herinneringen. ”Het was niet altijd mooi weer, maar de kinderen genoten en dat was goed.” Hun drie kinderen schonken hen zes kleinkinderen en twee bonuskleinkinderen. 


Burgemeester Van Hartskamp bezocht het gouden paar in hun knusse huisje in het centrum van Linschoten.

Hartelijk gefeliciteerd!

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

besteonderdelen.nl

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Goud van Oud (herhaling)


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2021