StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:22-10-2019
Bijgewerkt op:22-10-2019 09:06

Inschrijving curlingwedstrijden Woerdense ijsbaan start zaterdag

Bron: Adrienne Lansbergen
  

Wie wordt dit nieuwe winterseizoen Curlingkampioen van Woerden? Op de Rotary-ijsbaan, dit jaar voor de tiende keer op het Woerdense Kerkplein, start binnenkort weer de populaire curlingcompetitie. Naast de competitie is er op weekendavonden ook ‘vrij’ curlen voor groepjes vrienden, gezinnen of bedrijfsuitjes.
Curling lijkt een beetje op jeu de boules, maar wordt in Woerden gespeeld met speciaal geprepareerde fluitketels. Die glijden – als de curlers hun baan goed in conditie brengen  – recht op hun doel af over het ijs. Tussen het curlen door drinken de spelers een glühwein of warme chocolademelk. 
Snel inschrijven, want vol=vol

De curlingwedstrijden op de Woerdense ijsbaan kunnen op veel enthousiasme in de regio rekenen. Vorig jaar gingen de aanmeldingen zo hard dat de competitie binnen een paar uur was volgeboekt. Ook dit jaar verwacht de organisatie veel inschrijvers. Daarom wordt geïnteresseerde curlers geadviseerd om direct bij het openen van de inschrijving op zaterdag 26 oktober om 12.00 uur hun team aan te melden. Aanmelden kan via het onlineformulier op de website of via het nieuwe emailadres curling@ijsbaanwoerden.nl

Méér mogelijkheden  
Er kunnen dit jaar méér teams geplaatst worden dan vorig jaar (toen gespeeld werd met 64 teams en 34 teams op de reservelijst). Dit seizoen kunnen er 88 teams meespelen. “Met deze uitbreiding  komen we tegemoet aan de enorme interesse voor de curlingcompetitie en hoeven we minder teams teleur te stellen”, aldus organisator Jessica Rateland. 
Daarnaast is er dit jaar een poulefase geïntroduceerd, waardoor de deelnemers in het begin meer wedstrijden kunnen spelen en zo ‘meer waar’ voor hun inschrijving krijgen.

Naast de competitie organiseert de ijsbaan ook dit jaar weer avonden waarop ‘vrij’ gecurld kan worden. Wie met familie, vrienden, kennissen of collega’s in ongedwongen sfeer voor een eigen curlingwedstrijdje het ijs op wil, kan zich aanmelden. Teams kunnen op weekendavonden tussen 18.30 en 22.30 uur voor één uur een, twee of drie banen reserveren. De kosten bedragen 50 euro per baan per uur. Daarvoor krijgen deelnemers behalve de baan ook een drankje. Op de website (onder ‘Activiteiten’) is te vinden wanneer er nog plek is. Aanmelden kan via de website of via curling@ijsbaanwoerden.nl.
Om het tienjarig bestaan van de Rotary-ijsbaan te vieren worden er extra activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden. Op het programma staan bijvoorbeeld kids-curling en een muziekevenement. 
 
Goed doel
De IJsbaan wordt zoals elk jaar weer volledig betaald door sponsoren en donateurs. Vrijwilligers zorgen voor de schaatsuitgifte en het goed laten draaien van de baan. Het curlen wordt ook dit jaar georganiseerd door JCI Het Groene Hart. Deze enthousiaste club organiseert activiteiten waarvan de opbrengst naar een maatschappelijk goed doel gaat. Het goede doel van de curlingwedstrijden wordt binnenkort bekend gemaakt.   

Kijken bij curlingcompetitie
Wie alleen maar wil kijken naar de wedstrijden voor de curlingcompetitie: dat kan natuurlijk ook. De poulewedstrijden gaan vanaf maandag 9 december van start op diverse doordeweekse dagen. De plaatsingsrondes voor de finale zijn op vrijdag 3 en zaterdag 4 januari. Zaterdag 4 januari vindt ook de Grande Finale plaats. Er wordt dan gespeeld van 18.30 tot ongeveer 22.30 uur. Alle wedstrijden zijn ook thuis live vanuit de luie stoel te volgen via het YouTube-kanaal IJsbaan Woerden of via de website. 
IJsbaan Woerden is een initiatief van twee Woerdense Rotaryclubs (Woerden en Woerden Oude Rijn) en JCI Het Groene Hart. Alle activiteiten op de ijsbaan zijn te volgen op de website www.ijsbaanwoerden.nl, via Twitter @IJsbaanWoerden, en op Facebook en Instagram (ijsbaanwoerden).

 Spanning en vooral veel plezier tijdens de curlingcompetitie (foto Sylvia van Halm)

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024