StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:03-10-2019
Bijgewerkt op:03-10-2019 12:24

Spelletje 'Raden Maar' met de Scootmobielclub?

Bron: Truus de Jong
  

Woensdag 18 september 2019

De laatste weken konden de geplande ritten door slechte weersomstandigheden niet doorgaan. Vooral regenbuien waren de boosdoener. De weergoden waren ons nu gelukkig wel goed gezind.

De voorspellingen waren: half zon, half bewolkt met een maximum temperatuur van 16 º. En dat klopte. Tijdens de rit naar onze bestemming was er zelfs sprake van heel zonnig. Later werd het niet half maar heel bewolkt. Echter zonder een spatje regen.

Door vakantie, ziekte en een lege band gingen 11 van de 16 deelnemers mee. Deze keer eens niet onder leiding van Ton de Jong, die samen met zijn Truus van een welverdiende vakantie genoot. Albert, Rinus, Ton, Jan en Jan konden het voor een keer wel zonder hem.

Om de deelnemers op niet één maar op meerdere dwaalsporen te zetten was een rit in elkaar gezet die na zo’n 7 km bijna weer uitkwam bij het beginpunt. Eerst via de Benedenkerkweg en Blokland richting de rotonde op de Reinaldaweg.

Zou het Benschop worden? Nee we gingen rechtsaf richting de rotonde bij het tuincentrum. Zou het Willeskop worden? Nee, we volgden de weg noordwaarts naar de rotonde bij het Bedrijventerrein Montfoort. Zou het misschien Linschoten of nog verder worden? Weer nee, we namen de gehele rotonde en gingen naar de Waardsedijk om daar het Jan Glissenaarpad richting Montfoort te volgen. Bij de draaibrug Montfoort wist men het echt niet meer. Daar gingen we de Hofdijk op naar de Mastwijkerdijk. Dat betekent dan zeker Harmelen als bestemming!

Nee en nog eens nee. Het werd de hoek Blindeweg/Mastwijkerdijk waar familie van Kooten woont met een prachtige en succesvolle paardenfokkerij.

Gastvrouw Henny verwelkomde ons bij het toegangshek om ons via de prachtige tuin naar het terras te leiden. Een fraai terras met uitzicht richting Blindeweg en de zon in het westen. Hier werden wij door Henny en vriendin Margaretha verwend met koffie, thee en een assortiment aan heerlijke koeken.

Het was voor ons allemaal genieten in een gezellige sfeer.

De sfeer werd nog beter toen er glaasjes eierdooier/alcohol/suiker op tafel kwamen met daarbovenop een toef slagroom. Maar er was ook 0,0% bier en 0,0% appelsap! Daarna werd nog een blik geworpen op de paardenstallen van de fokkerij.

De tijd was tekort om hier uitvoerig rond te kijken zoals vorig jaar.

We stapten weer op onze scootmobielen en fietsen om richting Montfoort te gaan, vergezeld van donkere onheilspellende wolken. Ook nu bleef de regen uit, maar het werd wel erg fris.

We hebben weer genoten van een prachtige scootmobieldag.

Grote dank aan Henny en Margaretha voor de fijne middag.

Tekst: Albert van Wieringen               Foto’s: Ton de Klaver en Albert

 
 
 
 
 
 
 
 

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024