StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:27-08-2019
Bijgewerkt op:27-08-2019 11:27

Voorbeschouwing Nederlands Kampioenschap Polsstokverspringen

Bron: Polsstokbond Holland
  

Op zaterdag 31 augustus gaan de beste springers van Nederland strijden om het Nederlands Kampioenschap polsstokverspringen in Zegveld. De wedstrijd van het jaar waar iedereen naar uitkijkt.

Elke springer droomt ervan om bij zo’n wedstrijd op het hoogste schavot te mogen staan. Maar wat zijn de verwachtingen?

Om te beginnen bij de senioren. De seniorengroep is nog nooit zo sterk geweest. Maar liefst acht senioren hebben ooit over die 21-meter grens gesprongen. Echter een duidelijke favoriet is er niet, vele springers ruiken hun kans. Gaat één van de Hollandse toppers zoals Jaco de Groot (Kamerik), Wilco van Amerongen (Benschop), Rian Baas (Utrecht) of Erwin Timmerarends (Bodegraven) er met de titel vandoor of gaat die dit jaar naar de Friezen? Met Nard Brandsma (Workum) en Thewis Hobma (Harlingen) hebben zij twee grote kanshebbers in de gelederen.

Daarnaast staat in Zegveld nog altijd het Nederlands Record van Jaco de Groot. Gaat er dit jaar een aanval komen op dat Nederlands Record? Steeds meer springers naderen die 22-meter, steeds meer springers geloven er
in dat het mogelijk is. Kortom volop spektakel verwacht bij de Senioren!

Dan komen we bij de Dames. Een groep waarin twee springers de duidelijke favorieten zijn, namelijk Dymphie Baas-van Rooijen (Oudewater) en Marrit van der Wal (It Heidenskip). Zij winnen bijna alles wat er te winnen valt. Eén van de twee zal er waarschijnlijk met de hoofdprijs vandoor gaan als de
subtoppers niet kunnen verrassen. Echter draait het niet alleen om die nationale titel. Ook het Nederlands Record dat nu op naam staat van Marit van der Wal is voor Dymphie haar grote doel. Een aanval daarop zal er wellicht komen, maar zal het genoeg zijn?

De juniorengroep is een groep waar er maar één de uitgesproken favoriet is, namelijk Reinier Overbeek (Benschop). Hij sprong een week geleden nog tweemaal een nieuw Nederlands Record. Hij is pas eerstejaars junior, maar wint nu al bijna alle wedstrijden waar hij aan mee doet. De concurrentie ziet het met lede ogen aan en voelen zich kansloos. Echter gloort er ook nog ergens hoop. Af en toe heeft Reinier niet zijn dag en dat is het moment voor de concurrentie toe te slaan. Wordt het zo’n dag of wint Reinier met overmacht die titel? En kan hij dan ook misschien een gooi naar weer een nieuw Nederlands Record?

Een Nederlands Record zit er bij de jongens niet in. Toch is het dit jaar een prachtige klasse om naar te kijken. Bij elke wedstrijd is het stuivertje wisselen en kijken wie aan het langste eind trekt. Zo’n zes á zeven springers zijn in staat om een dikke 17 meter of een kleine 18 meter neer te zetten. Toch is er misschien een kleine favoriet, namelijk de Friese Rutger Haanstra. Met een persoonlijk record van 18.27 meter is hij toch de te kloppen man. Hij won het NFM, hij won het Fries Kampioenschap en wint hij nu ook het Nederlands Kampioenschap? Als het aan Guus Hoogland ligt niet. Hij is samen met nog vier andere Hollandse jongens er klaar voor om bij Rutger het vuur aan de schenen teleggen.

Als laatste krijgen we de meisjes. Ook daar is er één iemand die de duidelijke favoriet is, namelijk Femke Rispens. Inmiddels heeft ze na vele verbeteringen haar persoonlijk record gezet op 16.19 meter. Zij steekt ver boven de rest van de meisjes uit en zal normaal gesproken haar favorietenrol waar moeten maken. Echter liggen er vele meisjes op de loer om haar die titel te ontnemen. Bijna allemaal kunnen ze die 14-meter grens passeren en misschien is er iemand die voor een verrassing kan zorgen door boven zichzelf uit te stijgen. Of is het toch Femke die aan het kortste end trekt? En kan ook zij misschien een aanval doen op het Nederlands Record?

De wedstrijd begint aankomende zaterdag (31 augustus) om 14.00 uur in Zegveld. Er is catering aanwezig en na afloop zal er een borrel zijn.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024