StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:09-07-2019
Bijgewerkt op:09-07-2019 13:45

Friesland troeft Hollandse polsstokverspringers af in Tweekamp

Bron: Polsstokbond Holland
  

Afgelopen zaterdag vond in IJlst (Friesland) de Tweekamp plaats, waarbij de beste springers van het Hollandse kamp het opnemen tegen de beste springers van het Friese kamp.

Hierbij mogen er een bepaald aantal springers in elke categorie meedoen en worden de afstanden uiteindelijk bij elkaaropgeteld. De Hollandse selectie was dit seizoen al erg goed in vorm en leek favoriet voor dewedstrijd, maar uiteindelijk konden de Friese springers beter omgaan met de omstandigheden enwon het Friese kamp met een verschil van 1.74 meter.

De senioren van Holland lieten dit seizoen al een goede indruk achter met meerdere springers die de 21-meter grens passeerden, terwijl de Friese springers hier nog niet in de buurt kwamen. Echter was het Nard Brandsma (Workum) die al in de eerste ronde indruk maakte. Hij kon de stok uitklimmen en belandde op 20.54 meter, wat uiteindelijk ook de verste afstand van de dag bleek te zijn.

Benschopper Wilco van Amerongen kwam nog dichtbij, maar met 20.49 meter was hij de beste Hollander van de dag. Kopman Jaco de Groot (Kamerik) liet het afweten en bleef steken op 19.45 meter. Thomas van Midden (Vlist) deed het iets beter en behaalde met zijn 19.49 meter de derde
plek. In totaal presteerde de Friese seniorengroep iets beter met een verschil van 87 centimeter.

Nog spannender was het bij de dames. Wendy Helmes (IJsselstein) opende het bal met 14.96 meter en Fabienne Overbeek (Benschop) deed het even later zelfs nog iets beter. Ze had de tijd om te klimmen en landde op 15.05, waarmee ze de andere dames te sterk af was. De beste Friese dame
was Anna-Jet Leyenaar (IJlst), die haar rentree maakte op één van de grootste wedstrijden van het seizoen. Met 14.89 meter liet zij zien het kunstje nog niet verleerd te zijn.

Het verschil viel ook in de damescategorie uit in het voordeel van Friesland, echter was de 0.29 meter geen reden tot paniek bij het Hollandse kamp.

Er werd in slechts 1 categorie gewonnen door Holland en dat was bij de jongens. Leider van het De Samenwerking-Klassement Guus Hoogland (Montfoort) kwam in zijn laatste sprong tot 16.97 meter, maar de smaakmaker was Roy Velis (Benschop). Met technisch mooi verzorgde sprongen wist hij het publiek meermaals op de banken te krijgen. Uiteindelijk kwam hij in zijn beste sprong tot 16.74 meter. De twee moesten hun meerdere erkennen aan Rutger Haanstra (It Heidenskip), die tot een
afstand kwam van 17.36 meter. Het verschil was uiteindelijk 1.35 meter in het voordeel van Holland.

Femke Rispens (Niehove) was bij de meisjes verreweg de sterkste en zorgde met haar 14.13 meter voor het verschil in de categorie. Laura Maaijen (Haastrecht) kwam met 13.40 als enige meisje in de
buurt en liet zien over prima zenuwen te beschikken. De andere meisjes zaten verder dicht bij elkaar, waardoor het verschil ook hier in het voordeel van Friesland uit viel (0.39 meter).

Het grootste verschil werd gemaakt in de junioren categorie. De Friese junioren leverden hier prima prestaties. Thuisspringers Wietse Nauta en Jos Bethlehem wisten afstanden neer te zetten dicht bij hun persoonlijke records. Hier tegenover stond een prima 18.80 meter van Reinier Overbeek
(Benschop), echter lieten de andere Hollandse junioren het wat afweten. In de laatste sprong van de wedstrijd kon Overbeek het verschil goedmaken, wanneer hij dik over de 20-meter zou springen, maar dit lukte hem niet, waardoor de Tweekamp winst naar Friesland ging.

In de komende week wordt er weer gesprongen om het De Samenwerking-Klassement en zullen de wedstrijden plaats vinden in Zegveld, waar zaterdag om 18.30 uur wordt gestreden om de BoerBert-Bokaal.

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Oranje Top 30


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024