StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:29-12-2018
Bijgewerkt op:30-12-2018 11:24

Montfoortse IJsclub viert 130-jarig bestaan

Bron: Redactie RSM Aad van der Veen
    

Op vrijdag 28 december werd het startsein gegeven voor een aantal dagen, (tot donderdag 3 januari) heel veel plezier in de STAM-tent op het terrein van de tennisvereniging.

De Montfoortse IJsclub viert dan namelijk het feit dat het 130 jaar geleden was, dat zij op 2 februari 1888 werden opgericht. Dit gaat uiteraard gepaard met de nodige festiviteiten, waarbij het hoofdthema een curlingcompetitie is.

Voorzitter Frans van Lint opende de avond met een korte terugblik op de afgelopen jaren. Zo memoreerde hij dat de IJsclub in de jaren 90 een blokhut kreeg aan de Grote gracht en dat het alweer 9 jaar geleden was, dat daar voor het laatst is geschaatst. Door de zachte winters loopt helaas ook het ledenaantal terug, maar uiteraard zijn nieuwe leden altijd welkom. Kijk hiervoor even op hun website www.montfoortseijsclub.nl

Na deze woorden van Frans, die in ieder geval de sponsoren bedankte en ook het grote aantal (37) teams wat zich had ingeschreven, waarbij je soms de meest vreemde namen tegenkwam zoals “Crazy Curling Chicks, de Dweilers en Uitglijders en tot slot de groep Curling me Softly”. Uiteraard wordt het te veel om alle namen te noemen, mar dan is er maar een advies, ga even een keer kijken bij alle teams.

Hierna gaf hij het woord aan burgemeester van Hartskamp. Zij bedankte de Montfoortse IJsclub voor haar inzet in de afgelopen 130 jaar. Zij had het afgelopen jaar diverse jubilerende verenigingen bezocht, maar was er trots op vandaag bij de oudste vereniging aanwezig te mogen zijn. Ze overhandigde namens het gemeentebestuur een cheque van € 200 aan de voorzitter.

Hierna werd de avond symbolisch geopend door beiden de eerste stenen van 20 kilo te laten schuiven en konden de wedstrijden onder de deskundige leiding van diverse officials van start. Het bleef nog lang gezellig in de tent op de tennisbanen.

 

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

in deze online winkel
ONVI

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2020