StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:23-07-2018
Bijgewerkt op:24-07-2018 08:40

Diamanten bruidspaar in Montfoort

Bron: Nettie Kuijer, redactie Radio Stad Montfoort
    

Regelmatig bezocht de 16 jarige frêle blonde Riet haar zus in Montfoort. En daar kwam ze de stoere Wim Verheul tegen. “Daar moet ik een praatje mee maken,” vond Wim. De vlam sloeg over en het stadse meisje uit Noord-Holland stal het hart van Wim.

Ze spraken af in een kroegje in Leidschendam en al snel konden ze elkaar niet meer missen: Maandag 23 juli 1958 trouwden Riet en Wim Verheul. 

Maandag 23 juli 2018 bezochten loco burgemeester Ten Hagen en de pers het diamanten bruidspaar op het terras van Antoniushof in Montfoort. Onder een zinderende zon, maar beschermd door parasols, vertelde het vitte paar over toen en nu. 

Over de huizen waar ze woonden, van het vervallen huis in de Mannenhuisstraat tot de fijne woning met voor- en achtertuin in de Odilliastraat, en nu een appartement in Antoniushof, Wim, die graag kookt, kan na bijna drie weken nog niet wennen aan de inductiekookplaat.

Over hun grote gezellige gezin met zes dochters. Waarmee ze, in een oude Volkswagenbus, jarenlang naar Diever in Drenthe trokken om daar in een stacaravan te genieten van hun vakantie. Over de potentiele vrijers die hun dochters daar altijd opwachtten, maar die eerst door de ballotage van het hele gezin moesten. 

Over het zware werk dat Wim 40 jaar lang deed bij de Vier Gemeenten: Schepen van 100 ton met de hand lossen. Maar ook genieten van peuren in de Vaart. 

Riet ging, zodra de jongste naar de kleuterschool ging, weer aan het werk, Eerst bij de koekjesfabriek van Itterson, en daarna 30 jaar lang bij de MCI in Montfoort.

Drie keer was Wim prins bij de Brugzichters. Helaas heeft deze gezellige carnavalsvereniging de carnavalssteek moeten afzetten. Riet speelde korfbal en genoot van line dansen. Nu moeten ze hun draai vinden in Antoniushof. Maar dat zal dit lieve paar best lukken.

 

5 Foto's bij dit artikel


Bekijk alle 5 foto's die bij dit artikel horen: Verheul

    


Kijken en luisteren

Reclame

Hoograven Traptechniek

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Sport
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2019