StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:13-07-2018
Bijgewerkt op:13-07-2018 09:08

Anders verkeer in de Lopikerwaard

Bron: Klaas-Hemke van Meekeren:
    

Inspiratieboek Natuurlijk Sturen

Op de soms smalle wegen in het buitengebied wordt stevig gereden door busjes, werkverkeer, streekbewoners en toeristen. Als je dan niet in de auto zit en je bent gewoon bewoner op de fiets of aan de wandel dan voel je ineens hoe ongemakkelijk dat kan zijn. Borden met verplichtingen en bedreigingen zijn er wel, maar of ze helpen?

Het Lopikerwaarden Streekfonds wil samen met de streek zoeken naar nieuwe ma-nieren van beïnvloeden van rijgedrag. Vriendelijk en bijna onbewust. Met eenvoudi-ge, maar slimme oplossingen die het rijgedrag beïnvloeden. Bijvoorbeeld die brug-leuningen waar alleen een duiker onder de weg is. Een haagje of bomen dicht naast de weg. Of andere kleuren op de weg. Dat voelt anders, je houdt even in, geniet iets meer onderweg en het rijdt rustiger. 

Natuurlijk sturen op vakantiekiekjes
Als u op vakantie bent komt u vast van die leuke, vindingrijke voorbeelden tegen van natuurlijk sturen of bijzondere verkeersborden. Wilt u die met ons delen? Via streekfonds@opikerwaarden.nl

Het Lopikerwaarden Streekfonds wil na de zomer werken aan een inspiratieboek Natuurlijk Sturen. Daar komen voorbeelden in die ook voor uw weg bruikbaar zijn. Daarmee vragen we de overheden anders te kijken. Doet u mee? 
en, leven en werken.

    


Kijken en luisteren

Reclame


Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Unlimited House Party
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2018