Geplaatst op:14-05-2018
Bijgewerkt op:14-05-2018 11:51

v.v. Montfoort geeft ook tegen DTS niet thuis

Dat een aantal spelers bij Montfoort in de belangrijke slotfase van de competitie de juiste vorm missen werd vorige week al duidelijk, toen in een inspiratieloos duel Montfoort tegen Bennekom ten onder ging. Reden voldoende voor trainer Aart Jan van Boksel om in de ontmoeting tegen DTS, dat 2e op de ranglijst staat, het elftal op een 5-tal plekken te wijzigen. Achteraf kan de vraag gesteld worden of dit het beoogde effect had, want de start was desastreus en Montfoort liet zich van het begin tot het einde zeer gemakkelijk naar de slachtbank leiden.

De wedstrijd liep al vertraging op door het geblesseerd uitvallen van scheidsrechter Collé. Gelukkig kon en mocht één van de assistent-scheidsrechters het fluitje overnemen en was de meegereisde assistent-scheidsrechter Kees de Kuiper bereid de opengevallen plek in te vullen.

De wedstrijd was nauwelijks 20 seconden oud of de bal lag al achter doelman Robin Vianen. Bij een 1e voorzet timede de verdediging totaal verkeerd en maakte Anouar Tmim dankbaar gebruik van deze kans, 1-0 dus.

Door deze onverwachte achterstand bleef het bij Montfoort in verdedigend enorm onrustig , waarbij de term “paniekvoetbal “op zijn plaats was. Zo ging een inzet uit een hoekschop strak voorlangs en was het aan doelman Vianen te danken , dat het na een kwartier spelen geen 2-0 stond. Met de vingertoppen wist hij een afstandsschot te pareren. Het bleek slechts uitstel van executie , want het was een minuut later Jeroen Klamer, die prima gebruik maakte van het gestuntel in de Montfoortse verdediging en zijn ploeg op een 2-0 voorsprong zette.

Het grote verschil zat hem duidelijk in de manier van handelen. Daar waar Montfoort moeite had door te schuiven richting het doel van de 18-jarige doelman Koen van Schuppen, juist daarin toonde de thuisploeg veelmeer bravoure in de omschakeling. Montfoort wist hier dan ook bijzonder weinig tegenover te stellen en de Edense doelman kreeg dan ook , over de gehele wedstrijd, nauwelijks iets te doen.

De 2e helft was nauwelijks 3 minuten oud of de thuisploeg had de wedstrijd op dat moment al op slot kunnen gooien, maar uiteindelijk werd de bal van de lijn gehaald. Na ruim een kwartier spelen zag doelman Vianen de inzet van Jesse Buikema  uit de draai net voorlangs gaan.

De enige kans voor Montfoort volgde 1 minuut later, doordat Don Mimpen na wat overstapjes in stelling werd gebracht. Zijn inzet belandde echter in het zijnet.

Haikaz Vervaart leek in de slotfase het duel te beslissen, maar zijn inzet werd afgekeurd vanwege buitenspel. Het was even later Mohamed Laukili, die op aangeven van Bram Holman de 3-0 aantekende. 5 Minuten voor tijd was het de voor Ricardo Bakker ingevallen Joey van Ede, die de eindstand op 3-1 bracht.

Na afloop van de wedstrijd was men het er wel over eens, dat de wisseling van een aantal spelers niet het beoogde resultaat opleverde. Bij menig speler is de vorm ver te zoeken en dat lijkt voor de komende wedstrijden niet veel goeds te betekenen. Toch is het te hopen, dat trainer van Boksel er in slaagt het tij tijdig te keren, want anders zou de nacompetitie wel eens desastreus kunnen aflopen. Gebrek aan vorm moet gecompenseerd worden met heel veel inzet wil de ploeg nog een rol van betekenis spelen.

Toch kan voor Montfoort nog het een en ander ten goede keren. De wedstrijden tegen respectievelijk WNC en LRC moeten dan wel gewonnen worden, waardoor het Utrechtse DHSC er nog wel eens met de 3e periode vandoor kan gaan.