StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoHollandse ArtiestenavondRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Hollandse Artiestenavond
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:17-04-2018
Bijgewerkt op:17-04-2018 18:14

Op stap met Meiden van Breuren voor De Mantelmeeuw

Bron: Stichting de Mantelmeeuw
    

In vrolijke groepjes trokken zondagmiddag 15 april ruim 130 mensen door de Woerdense binnenstad. Ze namen deel aan een culturele, culinaire en muzikale rondreis, georganiseerd door de Meiden van Breuren. Die bezorgden de (betalende) deelnemers onder het motto ‘Open deuren met de Meiden van Breuren’ een hele bijzondere middag.

Op een aantal plekken stonden de deuren gastvrij open en kon genoten worden van muziek, theater, een hapje en een drankje. De opbrengst van dit niet-alledaagse evenement gaat naar vrijwilligersorganisatie De Mantelmeeuw in Woerden. 

Leuke plekken
De middag startte in het Klooster, waarna in vier groepen onder meer het Kaaspakhuis, het Stadsmuseum, restaurant Bistronoom en bakker Van Maanen werden aangedaan.  Op al die leuke plekken stonden hapjes en een glas wijn (soms met kleine wijncursus) klaar, gesponsord door de locaties en door De Truffel, Ivar van den Berg, kookwinkel Ook en Druyf.nl. Op alle locaties kon ook genoten worden van cabaret of muziek, van gitaarklanken tot barok en flamengo op harp. Wie geen zin had om te lopen kon zich (tegen betaling) laten vervoeren door een van de Woerdense TukTuks. De middag werd afgesloten met een bijeenkomst voor alle groepen samen in het Rie Theater, waar een royaal dessertbuffet wachtte. 

 4.800 euro voor Mantelmeeuw
De Meiden van Breuren is een groep vrouwen die zich – naast een drukke baan en een gezin – inzet voor lokale organisaties met een maatschappelijk belang. De opbrengst van hun ‘Open deuren’ was na aftrek van de kosten 4.500 euro; de TukTuks leverden bijna 300 euro op. Het totaalbedrag van bijna 4.800 euro is bestemd voor De Mantelmeeuw (hospice en terminale thuiszorg) in Woerden. 

Stichting De Mantelmeeuw in Woerden ondersteunt mensen in de laatste fase van hun bestaan, niet alleen in het hospice maar ook bij mensen thuis. De Mantelmeeuw is voor haar financiering voor een belangrijk deel afhankelijk van giften, donaties en sponsoring. 
Met de opbrengst van ‘Open deuren met de Meiden van Breuren’ vernieuwt De Mantelmeeuw de eetkamerstoelen en de verlichting in de woonkamer voor bewoners en hun familie in het hospice aan de Meeuwenlaan. 

In vrolijke groepjes trokken de bezoekers door Woerden en genoten van een goed glas en een hapje (foto PR)

 

    


Kijken en luisteren

Reclame

Hoograven Traptechniek

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2018