StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:09-04-2018
Bijgewerkt op:09-04-2018 14:51

Buurtbemiddeling, misschien iets voor u?

Bron: Angel Kraan, SWOM
    

Op vrijdag 20 april van 18.00 uur tot 20.00 uur (openingstijd politie) kunt u in het huis van Montfoort terecht voor informatie over buurtbemiddeling. De coördinator en de politie zijn aanwezig om u te informeren over buurtbemiddeling. U kunt uw situatie aan hen voorleggen en zij inventariseren of het zinvol kan zijn om buurtbemiddeling in te zetten.

Over buurtbemiddeling
De buurtbemiddelaar draagt zelf geen oplossingen aan. Het zijn de buren zelf die het probleem oplossen. Want als partijen zelf een oplossing vinden, zijn ze daar allebei tevreden mee en is de kans veel groter dat het probleem ook daadwerkelijk uit de wereld is. Buurtbemiddeling leidt vaak tot een beter contact met de buren zo blijkt uit de ervaringen. Bij burenconflicten valt o.a. te denken aan geluidsoverlast, pesterijen, overlast door kinderen en/of huisdieren.

Buurtbemiddeling wordt nadrukkelijk niet ingezet bij conflicten waarbij er sprake is van buitensporige agressie, familieproblemen, criminaliteit, alcohol- en drugsproblematiek.
Daar zijn andere instanties voor. Het is ontzettend vervelend als je een conflict hebt met je buren en dat je daar zelf niet meer uitkomt. Het spreekwoord “liever een goede buur dan een verre vriend” is dan ook zeer toepasselijk.

Buurtbemiddelaars zijn geschoolde vrijwilligers en zijn altijd neutraal. Zij kiezen geen partij. Het enige wat ze doen is buren die ruzie of een conflict hebben met elkaar in contact brengen. Vervolgens leidt de buurtbemiddelaar (2-tal) het gesprek in goede banen. De buurtbemiddelaar kan goed luisteren, zonder daar een waarde oordeel aan te geven en draagt daardoor bij aan een buurt waarin mensen prettig met elkaar leven.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Kijken:       Foto's:
          RSM Tekst-TV kijken          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame


Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2019