StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:27-03-2018
Bijgewerkt op:27-03-2018 11:35

Koninklijke Onderscheiding voor Ria Driesse en Amandus de Koning

Bron: gemeente Montfoort
    

Jarenlange inzet wordt beloond met een lintje

Met de verkiezingen van 21 maart verandert de samenstelling van de raad en hebben wij op 26 maart afscheid genomen van een aantal bevlogen raadsleden. Twee van hen werden extra in het zonnetje gezet door burgemeester mr. P.J. van Hartskamp- de Jong. Mevrouw Ria Driesse-Wiezer van de VVD en de heer Amandus de Koning van het CDA ontvingen voor hun jarenlange inzet een Koninklijke Onderscheiding. Beide raadsleden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Ria Driesse-Wiezer

Na een periode van maar liefst zestien jaar heeft Ria Driesse afscheid genomen van de gemeenteraad Montfoort als fractievoorzitter. Ria Driesse startte in 2002 met haar fractievoorzitterschap en maakte vier collegeperiodes mee. Burgemeester Van Hartskamp memoreerde bij het afscheid dat een bevlogen politica nu afscheid neemt van de gemeenteraad. Ria Driesse bekleedde naast het fractievoorzitterschap ook nog het vice-voorzitterschap van de raad en ook was zij voorzitter van het Forum Ruimte. “Jouw inzet getuigde van een enorme betrokkenheid, enthousiasme en professionaliteit”, aldus de burgemeester.

Ria Driesse was altijd aanwezig bij evenementen waar inwoners bij betrokken waren. Zij nam haar volksvertegenwoordiging zeer serieus.

Als dank voor al haar inspanningen als raadslid voor de gemeente Montfoort is Ria Driesse-Wiezer bij Koninklijk Besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Amandus de Koning

Amandus de Koning nam na twaalf jaar afscheid van de CDA-fractie in de gemeenteraad. De afgelopen acht jaar was hij fractievoorzitter. De Koning heeft naast zijn  financiële functie in het bankwezen veel vrijwilligerswerk gedaan en ook was hij – bestuurder pur sang - voorzitter van de bibliotheek in Linschoten en voorzitter van de Brede Accommodatie Stichting die het beheer voerde over sporthallen in beide kernen, sportzaal Boslaan en zalencentrum de Vaart. Daarna volgde zijn raadslidmaatschap voor het CDA. Altijd nog is hij druk als vrijwilliger voor de SWOM en geeft hij lessen voor de bridgeclub. Een zeer betrokken inwoner, zo memoreerde burgemeester Van Hartskamp. De heer De Koning heeft altijd een waardevolle bijdrage geleverd aan de Montfoortse samenleving op verschillende terreinen.

Als dank voor al zijn inspanningen als raadslid voor de gemeente Montfoort is Amandus de Koning bij Koninklijk Besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Kijken:       Foto's:
          RSM Tekst-TV kijken          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame


Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2019