StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:16-03-2018
Bijgewerkt op:16-03-2018 12:23

Verkiezingsdebatten in Montfoort en Linschoten

Bron: Redactie RSM Aad van der Veen
  

Op dinsdag 13 maart vond het eerste debat tussen de 8 lijsttrekkers plaats en op donderdag 15 maart vond het debat plaats in Linschoten. De opkomst was niet optimaal, vooral de politieke aanhang van de partijen was aanwezig en helaas niet de kiezers, waar deze avonden voor bedoeld waren. Maar het leidde toch soms tot aardige discussies.

Nadat burgemeester van Hartskamp de avonden had geopend mocht Iedere lijsstrekker in 1 minuut (een zogenaamde pitch) vertellen waar hij of zij en hun partij voor stonden en waarom of zij vonden dat de inwoners vooral op hen moesten stemmen. Daarna volgden een aantal thema’s, die waren toegespitst op zowel Montfoort als Linschoten.

De belangrijkste items die beide avonden wel terugkwamen waren de terugkeer van de bibliotheken in beide kernen, het autoluw maken van de binnenstad van Montfoort en de herontwikkeling van de Vaart en een dorpshuis in Linschoten. Ook het wel of niet samenwerken met andere gemeenten, na het mislukken van de UW samenwerking kreeg de nodige aandacht. Dit ging van “zelfstandig blijven” tot “fuseren met een andere gemeente”.

Het belangrijkste onderwerp op beide avonden was toch wel de woningbouw. Iedereen was het er wel over eens dat er gebouwd moest worden voor jongeren en senioren, maar hoe dat moest worden ingevuld, hadden de meeste partijen geen concreet antwoord op. Het ging van bouwen buiten de rode contouren, of meer en beter kijken naar zogenaamde “inbrei locaties”.

Al met al leerzame avonden, waar de partijen elkaar konden leren kennen aan de hand van hun standpunten en waar hier en daar al werd gekeken naar eventuele coalitievorming. Na 21 maart zullen we het weten, als iedereen zijn of haar stem heeft uitgebracht op de politieke partij van hun voorkeur.

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024