StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:06-02-2018
Bijgewerkt op:06-02-2018 16:04

Zet uw alcoholgebruik op pauze

Bron: gemeente Montfoort
    

Binnenkort start de actie IkPas. Iedereen kan zich nu inschrijven op de website van IkPas en zo een van de deelnemers in Nederland worden die 30 of 40 dagen geen alcohol drinkt. Deelnemers ontvangen in de actieperiode nieuwsbrieven, met informatie over de actie, tips, alternatieven en ervaringen.


De actie
Van 1 maart tot en met 30 maart gaat de 30 dagen actie ‘IkPas’ van start. Een glas wijn bij het eten, een biertje na het sporten: alcohol drinken is vrijwel volledig geaccepteerd. Tegelijkertijd zijn weinig mensen op de hoogte van de risico’s van alcohol op hart- en vaatziekten en kanker. IkPas kent ook een 40 dagen actie. Die start op 14 februari. Meer informatie is te vinden op op de website van IkPas

Wethouder Langerak (Volksgezondheid) doet net als vorig jaar weer mee met de actie: “Ik ben geen grote drinker. Toch merk ik dat gewoontes erin sluipen. Een glas wijn bij het eten is al snel normaal. Net als vorig jaar doe ik ook dit jaar mee met de landelijke actie IkPas. Zo zet ik mijn alcoholgebruik even op pauze.”

Doe mee
Doe mee met IkPas, doorbreek gewoonten en geef uw gezondheid een boost! Ervaar zelf de voordelen en voel u fitter en gezonder. Kunt u een maand zonder alcohol? Zet uw alcoholgebruik even op pauze. Daag ook vrienden, familie of collega’s uit om samen mee te doen. Ga fris het voorjaar in en schrijf u nu in voor IkPas op de website van IkPas

Goede ervaringen
Landelijk onderzoek laat zien dat veel deelnemers aan IkPas  zich na afloop meer bewust zijn van hun eigen alcoholgebruik. Deelnemers van voorgaande jaar voelden zich tijdens IkPas fitter, sliepen beter en vielen af. Ook bleek dat deelnemers zes maanden na deelname nog steeds minder alcohol dronken dan voor hun deelname.

Te volgen op social media
Twitter: @GGDrU #IkPas
Facebook:www.facebook.com/ikpasinderegioutrecht

 

    


Kijken en luisteren

Reclame

Hoograven Traptechniek

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2019