StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:27-12-2017
Bijgewerkt op:27-12-2017 16:04

Spelregels vuurwerk

Bron: gemeente Montfoort
    

Er zijn een paar belangrijke wettelijke spelregels rond het afsteken van vuurwerk:
• vuurwerk kopen: donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 december 
• legaal vuurwerk: vuurwerk koopt u bij winkels die toestemming hebben voor de verkoop; zij alleen verkopen het legale, toegestane vuurwerkassortiment
• het is verboden vuurwerk te verkopen aan personen jonger dan 16 jaar. 
• vuurwerk afsteken: zondag 31 december van 18.00 uur tot maandag 1 januari 02.00 uur
• u pleegt een misdrijf als u zich niet aan deze wettelijke spelregels houdt.

 

Ouders let op uw kinderen dat zij geen illegaal vuurwerk kopen of afsteken. 

Afsteken vuurwerk
Wees altijd alert bij het afsteken en kijken naar vuurwerk. Koud vuurwerk bestaat niet, ook sterretjes worden heet en kunnen letsel veroorzaken. Gebruik altijd een aansteeklont voor het afsteken van vuurwerk en plaats het vuurwerk op een stevige vlakke ondergrond. Bescherm je ogen met een vuurwerkbril. Ook omstanders, (klein)kinderen, raden wij aan een vuurwerkbril te dragen.

Vuurwerkafval
Een schone start van het nieuwe jaar in Montfoort! Vuurwerk afsteken maakt oudejaarsavond tot een echt feest. Tegelijkertijd veroorzaakt het ook veel afval. Om het nieuwe jaar schoon te beginnen roept de gemeente, samen met de Zwerfvuilambassadeurs, inwoners op om na oudjaarsavond het vuurwerkafval samen op te ruimen. Dat is een schoon én gezellig begin van het nieuwe jaar.

Gratis vuurwerkzakken
Zolang de voorraad strekt zorgt de gemeente Montfoort voor gratis vuurwerkafvalzakken. Deze liggen op de balie van het stadskantoor. Bij Hubo Montfoort krijgen klanten bij het kopen van hun bestelde vuurwerk, ook een zak mee om het afval in te verzamelen. Ook bij de Zwerfvuilambassadeurs kunt u één of meerdere zakken ophalen. Stuur daarvoor een mail naar z.ambassadeurs@gmail.com. Het vuurwerkafval mag, mits niet meer smeulend, bij het restafval.

Voorkom ongelukken, ruim vuurwerkafval op
Vuurwerkafval opruimen zorgt ook voor meer veiligheid. Iedereen kent de verhalen wel van kinderen die nieuwjaarsdag op zoek gaan naar vuurwerk dat niet is afgegaan en die dit vuurwerk alsnog afsteken. Met alle gevolgen van dien. Help dus vuurwerkslachtoffers voorkomen en ruim uw vuurwerkafval op.

De binnenstad van Montfoort wordt op maandag 2 januari schoongeveegd.

Vuurwerk en (mini)containers
De minicontainers voor uw afval moeten altijd op uw eigen terrein staan. Met de jaarwisseling is het zeker raadzaam de containers binnen of in de tuin te zetten. De containers zijn in de praktijk een uitnodiging om vuurwerk in te plaatsen. U bent zelf aansprakelijk voor eventuele schade aan de containers. De afvalbakken op wandelroutes en bij bankjes zijn in de week voor kerstmis dichtgemaakt.

 

    


Kijken en luisteren

Reclame


Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Unlimited House Party
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2018