StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:27-10-2017
Bijgewerkt op:28-10-2017 13:39

Gouden bruidspaar Nel Kruik-Nap en Henk Kruik

Bron: Nettie Kuijer, redactie Radio Stad Montfoort
    

Op 27 oktober kwam burgemeester van Hartskamp de heer en mevrouw De Kruik in Montfoort feliciteren met hun 50 jaar huwelijk.

Henk had Nel al vaker gezien, als hij met zijn vrienden op de markt in Maarsen rondhing. Maar pas op dansles bij Colijn in Maarsenbroek “viel” hij voor de ranke schone. “Stijldansen was het,” vertelde Nel met een glimlach. “Niet te dicht op elkaar en stijlvol.” Henk voegde toe: “Toen, na vier dansen, de dames een heer mochten vragen, kwam Nel direct naar me toe!” 

Henk werkte als onderhoudsman o.a. bij de Demka staalfabriek in Zuilen, de Maarsen fabrikantenkring en de RBB. Nel gaf steun aan ouderen en gezinnen, werkte bij een slager en in de jachthaven.  
Hun twee kinderen schonken hen vijf kleinkinderen. In de herfstvakantie genoten Nel en Henk onlangs van een heerlijk weekje in een bungalowpark met het hele stel.

Voedselbank
Een gesprek met het echtpaar Kruik komt, vroeg of laat, altijd uit op de Voedselbank. 11 ½ Jaar geleden vatte de heer De Kruik samen met zijn zoon Eric het plan op om een voedselbank voor Montfoort/Linschoten op te richten. Aanleiding hiervoor waren de regelmatige contacten destijds van Erik de Kruik met mensen die ruim onder de armoede grens leefde. 

De distributie van de pakketten gebeurde de eerste vijf jaar vanuit het huis van de heer en mevrouw De Kruik. De hoeveelheid liep echter alsmaar op, zodat het uiteindelijk niet meer mogelijk was om dat op deze manier te blijven doen. Antoniushof bleek een uitkomst: hier was een kleine gratis ruimte vrij. Inmiddels is de voedselbank in Montfoort en Linschoten een begrip waar menig inwoner spontaan aan doneert. Giften komen o.a. van De Knopentuin, winkels, kerken en particulieren. 

“We functioneren soms ook als een sociale praatpaal,” zei Nel zacht. “Montfoorters komen weleens een pak koffie brengen of zo, en maken dan een gezellig praatje.  We zijn blij met alles wat we krijgen, want de ondersteuning uit Rotterdam wordt steeds minder.”  

Tot eind 2018 blijft het echtpaar zich inzetten voor de voedselbank. Maar er wordt naarstig gezocht naar een echtpaar dat hun, en de vrijwilligers, kan ontlasten en dit dankbare werk kan voortzetten. Dan is er eindelijk tijd voor de hobby’s: lezen, zeevissen en postzegels verzamelen uit Nederland en Israël.   

 

4 Foto's bij dit artikel


Bekijk alle 4 foto's die bij dit artikel horen: Kruik

    


Kijken en luisteren

Reclame

Hoograven Traptechniek

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2018