Geplaatst op:16-10-2017
Bijgewerkt op:16-10-2017 11:32

Montfoort overklast titelkandidaat DHSC

In de komende seizoenen wil de Utrechtse fusieclub DHSC doorstoten naar het divisienivo. In het bereiken van dit doel werd Wesley Sneijder bereid gevonden om “zijn cluppie”een financiële injectie te geven en een kwaliteitsrijk team te bouwen rondom broer Rodney. Vlak voor aanvang van de competitie wist men zelfs Evander Sno te strikken. Laatstgenoemde was afgelopen zaterdag echter de grote afwezige.

Met slechts 3 punten uit even zovele wedstrijden bivakkeerde de ploeg van Cesco Agterberg slechts op een 10e plaats en bij verlies zou zijn ploeg de aspiraties voorlopig op een heel laag pitje moeten zetten.

Montfoort had ook wat goed te maken. Met het 4-0 verlies bij Bennekom werd nog meer duidelijk dat de ploeg van Aart Jan van Boksel naarstig naar de goede vorm liep te zoeken. Weliswaar had zijn ploeg al 6 punten uit 3 wedstrijden gesprokkeld, maar het vertoonde spel leek in geen enkel opzicht op datgene wat de ploeg in de aanloop naar de competitie liet zien. Wellicht zou de tegenstander ditmaal de juiste prikkel kunnen zijn om tot een goede prestatie te komen.

Doordat Joey van Ede ( ca 4 wkn uitgeschakeld) ontbrak was een basisplaats ingeruimd voor Nick van Luinen en ook Chris Resida begon zaterdag in de basis, waardoor Nick Besamusca op de bank begon. Ook Miquel Ballo viel vanwege het 4-4-2 systeem buiten de basis.

Vanaf de 1e minuut zette Montfoort druk op DHSC en al na 5 minuten leverde dit het beoogde succes op. Het was Marck van Baal, die veel druk zette op de onzekere doelman Jelle Patist. Dit leidde tot het inspelen van de bal in de voeten van de Montfoortse aanvaller, die de doelman omspeelde en de bal in het lege doel deponeerde. Dat was, weliswaar met enig geluk, een flitsende start.

Montfoort bleef druk zetten en na ruim een kwartier spelen leek de 2-0 aanstaande. Het was Eddy Vorm, die met een kopbal Dion Gerritsen op maat leek te bedienen. Deze probeerde zich te strekken, maar verdraaide daarbij zijn knie. Aan de hand van foto’s zal gekeken worden hoeveel de schade is.

Gerritsen werd vervangen door Nick Besamusca. Enkele minuten was het Nicolai Verbiest, die met een hamstringblessure moest afhaken. Zijn plaats werd ingenomen door Miquel Ballo.

Na een half uur spelen leek alsnog de 2-0 te vallen, maar de combinatie van Baal Mimpen leed uiteindelijk balverlies. Het was slechts uitstel van executie, want in de 36e minuut was het Eddy Vorm, die na een onderschepping de 2-0 voor zijn rekening nam.

Met deze ruime voorsprong sloop direct een kleine slordigheid in het team, waarvan uiteindelijk Wesley van Zoolingen wist te profiteren.

Even later werd de voorsprong weer vergroot. Het was Chris Resida, die een door scheidsrechter Vink toegekende vrije trap op maat richting Marck van Baal plaatste, die geen moment nadacht en met schitterende geplaatste volley de 3-1 aantekende. Dit was gelijk de ruststand.

De 2e helft gaf eenzelfde beeld te zien. DHSC wist nauwelijks een vuist te maken en de enige dreiging kwam van Christan Gandu, die op zijn pad naar het doel voortdurend de goed spelende Resida tegenkwam.

Buiten het doelpunt van van Zoolingen was er slechts 1 moment, dat Montfoort onder druk kwam. Een schot van zo’n 25 meter viel de Utrechtse ploeg slechts ten deel. In de laatste minuten moest Mike van Oostrom nog even zijn doelman assisteren. Hiermee kwam er geen verandering in het eindresultaat en kon het feest bij Montfoort beginnen.

Door dit resultaat stijgt de ploeg van trainer Aart Jan van Boksel weliswaar slechts 1 plaatsje ( 5e plaats), maar houdt men aansluiting bij de top. De komende dagen zal men kijken hoe het met de blessures staat. Gelukkig is Nick Koppers weer aangesloten bij de selectie en maakte hij afgelopen zaterdag zijn eerste minuten binnen het team.

Aankomende zaterdag staat Montfoort opnieuw een thuiswedstrijd te wachten. Tegenstander is Woudenberg, dat na het gelijk spel tegen DUNO Doorwerth met 4 punten momenteel een 8e plaats inneemt.

Al seizoenen lang is de ploeg uit Woudenberg een team gebleken, waarbij Montfoort het uiterste uit zichzelf moet halen. Het geeft de ploeg dan ook het nodige vertrouwen met het afgelopen zaterdag vertoonde spel.