StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoHollandse ArtiestenavondRegionieuwsAgendaMenu van de Maand
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Hollandse Artiestenavond
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda
Menu van de Maand

Reclame

Adverteren op de website van RSM

Rabobank Utrechtse waarden

RSM Cartridge sponsoren

ZoekenGeplaatst op:22-06-2017
Bijgewerkt op:22-06-2017 16:57

Gemeentelijke monumenten op website

Bron: gemeente Montfoort
    

Montfoort is een gemeente met een rijke geschiedenis. In het straatbeeld zijn vele oude monumenten bewaard gebleven. Al wandelend door Montfoort en Linschoten kan je de sfeer van vroeger nog ‘proeven’. Maar welk pand is nu een gemeentelijk monument? En kennen inwoners het verhaal achter bijvoorbeeld de Lieve Vrouwegracht 31?  Willeskop 5? of Nieuwe Zandweg 12?
De gemeente Montfoort heeft samen met de heer Versloot, voorzitter van de Stichting Hugo Kotestein een beschrijving gemaakt van alle gemeentelijke monumenten. Op de website van de gemeente (www.montfoort.nl met zoekterm Monumenten) kunnen geïnteresseerde inwoners de details van elk gemeentelijk monument in Montfoort en Linschoten bekijken.

Gemeentelijke monumenten
Zeer waardevolle monumentale objecten kunnen in aanmerking komen voor de status van gemeentelijk monument. Eigenaren van panden kunnen hiervoor een aanvraag indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Het college kan zelf ook besluiten om een object aan te wijzen als gemeentelijk monument. Het college zal hierbij altijd rekening houden met de belangen van de eigenaar en ook van het algemeen belang van het behoud van het object voor de gemeenschap.

    


Kijken en luisteren

Reclame
Ook hier adverteren? Klik hier!


Nu op RSM
Middag mix
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2017