StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:19-06-2017
Bijgewerkt op:19-06-2017 21:14

Uit het forum Samenleving van 13 juni

Bron: SBSH Dhr. K. Breedveld
    

Naar aanleiding van agendapunt 6 “Financiële afwikkeling sportpark Rapijnen na forum”, onderstaande reactie van de SBSH (Stichting Beheer Sportpark Hofland)

De wethouder wil de lidmaatschapskosten van de Linschotense verenigingen laag houden over de rug van de inwoners van Montfoort

De Linschotense wethouder Mevr. Langerak (ChristenUnie) heeft een raadsvoorstel in moeten trekken waarin ze voorstelt (voor de tweede keer) om voor zelfwerkzaamheid (€ 24.000,00) te betalen bij de aanleg van de kunstgrasvelden in Linschoten. (VVL en Luno) Daarnaast wil de wethouder fictief opgevoerde kosten voor "directievoering" (€ 58.000,00) betalen aan de Linschotense verenigingen. Als cadeautje heeft ze dan ook nog een tractor (€ 8.500,00) betaalt voor de verenigingen.

Wat de wethouder had moeten doen is:

  • De aanneemsom (€ 480.000,00) voor de aanleg van de kunstgasvelden verdelen in 1/3 en 2/3
  • 1/3 in rekening brengen bij de verenigingen (€ 160.000,00)
  • 2/3 is € 320.000,00 voor kosten van de gemeente Montfoort (conform afspraken die in Montfoort gelden sinds 2008)
  • Niet betalen voor zelfwerkzaamheid (in Montfoort is dat bij alle verenigingen een voorwaarde om medewerking van de gemeente te krijgen)
  • Niet betalen voor "directievoering" (als de SBSH dat bij het nog uit te voeren werk van de nieuwe kunstgrasvelden in rekening zou brengen dan wordt dat project € 180.000,00 duurder)

Zeer merkwaardig was het gedrag van de Dhr. van den Heuvel. (ChristenUnie).Bij de behandeling van het Raadsvoorstel (in het Forum samenleving) had hij fatsoenshalve de vergadering moeten verlaten, hij is immers direct belanghebbend. Maar hij deed er nog een schepje bovenop en vroeg de wethouder dit voorstel snel uit te voeren zodat de zaak na drie jaar maar eens afgehandeld zou zijn. Gelukkig doorzag Dhr. Verkaik (IBLM) die poging en noemde dat terecht een poging de zaak in de dofpot te stoppen.

Opvallend was de accountantsverklaring die de verenigingen aangeleverd hadden bij de stukken. Deze verklaring is opgesteld door een twijfelachtig bureau uit Duistland. Toen de wethouder weigerde om die verklaring op zijn juistheid te laten beoordelen sloeg ook de twijfel toe bij coalitiegenoot D66. (Dhr. de Jonge) In die verklaring staan namelijk de fictief opgevoerde kosten (om de begroting op te pompen) meteen weer als voldaan bij de in rekening gebrachte kostten bij de verenigingen. (Die kosten zijn dus nooit gemaakt) Bovendien suggereert de SBSR in die verklaring de kosten voor zelfwerkzaamheid betaalt te hebben.

Na veel pogingen van de wethouder om het foute Raadvoorstel toch door het Forum te loodsen kwam de voorzitter van de vergadering, (Dhr. Bezuijen) na het tellen van de stemmen tot de conclusie dat de wethouder voor de derde keer haar werk over moet doen.

C.A.J. Breedveld

    


Kijken en luisteren

Reclame


Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2018