StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:18-06-2017
Bijgewerkt op:18-06-2017 19:13

Brandweerkazerne Linschoten officieel geopend

Bron: redactie RSM Aad van der Veen
    

Op zaterdag 17 juni werd op een bijzondere en spectaculaire wijze de nieuwe brandweerkazerne van de post Linschoten officieel in gebruik genomen. De ceremonie startte met het nodige kabaal, want vanaf de oude locatie kwamen de 2 huidige voertuigen, getrokken door het allereerste blusvoertuig van de post richting de nieuwe locatie op de van Rietlaan.

Hierna was het tijd voor de nodige speeches; de spits werd afgebeten door de huidige postcommandant Bonne-René van Ringelestein. Hij heette alle genodigden van harte welkom, waarna hij memoreerde hoe deze nieuwe kazerne tot stand was gekomen. Maar eerst aandacht met een ogenblik stilte voor de recent overleden oud-brandweerman Joop Baars.

Hierna gaf hij het woord aan Dhr. Tillart afdelingshoofd brandweerrepressie van de VRU.  Deze schetste hoe het toentertijd was in de oude kazerne onder leiding van Ben van Eijk. Deze gaf aan dat het wel een oud gebouw was, maar dat zij nog steeds hun taken goed konden vervullen. Toen op een gegeven moment een sluiting dreigde kwam heel Linschoten in het geweer. Wel kon worden gemeld dat de oude kazerne blijft bestaan, maar wat er mee gaat gebeuren is nog niet bekend.

Hierna kreeg burgemeester van Hartskamp het woord. Zij prees het tot stand komen van deze kazerne en hoe het traject allemaal was gelopen. Een groot compliment voor alle vrijwilligers die mede dankzij hun inzet dit prachtige resultaat hebben behaald. Ook prees zij Bonne-René hoe hij zich als een Pitt-bull heeft vastgebeten in het realiseren van deze plek. Zij is dan ook trots op het behaalde resultaat.

Toen werden alle mensen die nauw betrokken waren bij het gehele traject door Bonne-René in het zonnetje gezet, waarna de officiële openingshandeling kon worden verricht. Vooral veel dank voor Arie Belo en Leon Bos, die zich bijna dag en nacht hebben beziggehouden met de verbouwing.

De officiële openingshandeling gebeurde buiten, waar 3 generaties Ringelestein klaar stonden, waarbij er een belangrijke rol was weggelegd voor Lieke voor deze belangrijke taak. Zij moest namelijk samen met de burgemeester een fakkel aansteken, welke daarna werd gebruikt om een prachtige plaquette te onthullen.

 

Na afloop was er nog een gezellig samenzijn en konden alle belangstellenden/ Linschotenaren op een open dag vele brandweerzaken bewonderen.

 

41 Foto's bij dit artikel


Bekijk alle 41 foto's die bij dit artikel horen: Opening brandweerkazerne Linschoten

    


Kijken en luisteren

Reclame


Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2018