StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:17-06-2017
Bijgewerkt op:17-06-2017 16:57

Woningbrand kan vaak worden voorkomen

Bron: Veiligheidsregio Utrecht
    

Stoken is de belangrijkste woningbrandoorzaak gevolgd door brand tijdens het koken en brand in elektrische apparaten. Brand ontstaat vaak door menselijk handelen en kan dus ook door mensen worden voorkomen. VRU brandweer heeft een jaar lang onderzoek gedaan naar de oorzaken van woningbrand. Dit en nog veel meer informatie en tips zijn te zien in het filmpje ‘Voorkom woningbrand’.

Voorkomen is beter dan blussen!

Brandveiligheid klinkt misschien moeilijk, maar je kan op een eenvoudige manier veel zelf doen om brand in je huis te voorkomen. Want voorkomen, is beter dan blussen. Daarbij kan je denken aan het gebruik van het juiste hout – schoon en droog loofhout- als je de open haard aansteekt. Of het gebruik van een kookwekker tijdens het koken om droogkoken te voorkomen. Zorgen dat elektrische apparaten hun warmte kwijt kunnen bijvoorbeeld tijdens het opladen, kan ook brand voorkomen. VRU Brandweer zou een uitgebreide lijst kunnen maken met manieren waarop je de belangrijkste brandoorzaken aanpakt, maar beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Daarom kun je op www.vrubrandweer.nl/veiligthuis een animatie bekijken waarin de belangrijkste brandoorzaken worden benoemd en je tips krijgt over hoe jij brand kan voorkomen. Jij zorgt toch ook voor een brandveilig thuis? De animatie staat op ons Youtubekanaal VRUtrecht: https://youtu.be/SyObXnN9MGQ

VRU Brandweer staat paraat voor brandveiligheidsraad

Heb je vragen over brandveiligheid thuis? WhatsApp je vraag naar 06 12 95 85 99 en je krijgt binnen kantooruren antwoord van brandveiligheidsexperts van VRU Brandweer. Je kunt ook bellen op 088 878 1000 of e-mailen via voorlichting@vru.nl. 

Veiligheidsregio Utrecht (VRU)
De VRU is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten. De VRU coördineert de veiligheid van alle inwoners in de provincie Utrecht.

 

    


Kijken en luisteren

Reclame


Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2018