StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:06-06-2017
Bijgewerkt op:06-06-2017 16:00

Gemeente Montfoort sluit 2016 positief af

Bron: gemeente Montfoort
    

De gemeente Montfoort heeft 2016 afgesloten met een financieel voordeel. Dit is het derde jaar op rij met positieve resultaten. De gemeente sluit af met een resultaat na mutaties reserves met een klein voordeel. Financieel wethouder Jan Vlaar houdt er echter rekening mee dat de ruimte voor investeringen de komende jaren beperkt zal blijven.

Projecten

Afgelopen jaar zijn diverse projecten uitgevoerd om de leefomgeving in Montfoort te verbeteren. Voor Linschoten is de ontwikkeling van Voorvliet snel gerealiseerd. Het participatietraject voor het project "Toegankelijkheid Binnenstad" is gestart Veel bedrijfsgrond is door eigen ondernemers in gebruik genomen, zodat we optimaal kunnen profiteren van de aantrekkende economie. Het ondernemersfonds begint zich te profileren, er wordt onder meer ingezet op "trouwstad", aan het duurzaamheidsbeleid wordt invulling gegeven. De plannen voor zorgappartementen in Linschoten en in Montfoort op de plek van de oude Hoflandschool zijn voortvarend opgepakt.

Sociaal domein

Voor het sociaal domein was 2016 het tweede jaar na de decentralisaties. Waar in het eerste jaar de continuïteit van zorg de belangrijkste doelstelling was, is nu de nadruk komen te liggen op versterken van de inzet door de frontoffices, het verbeteren van de processen en het aanbod van algemene voorzieningen. Dit is succesvol ingericht samen met - met name - de SWOM, de Thuisbasis en Ferm Werk.

Personele en huisvestingslasten

In februari van dit jaar is reeds gemeld dat een onverwacht groot tekort van € 1,5 miljoen is ontstaan in de personele en huisvestingslasten voor de gezamenlijke ambtelijke organisatie van Montfoort en IJsselstein. Momenteel worden de financieel administratieve processen opnieuw ingericht om de basis op orde te krijgen. Daarnaast wordt grote vooruitgang geboekt met het verhuren van delen van de twee stadskantoren.

Behandeling

De forumvergadering, waarin de jaarrekening 2016 van de gemeente vastgesteld wordt, staat gepland voor 3 juli. De betreffende raadsvergadering staat op de agenda voor donderdag 6 juli.

 

    


Kijken en luisteren

Reclame


Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2018