StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:01-06-2017
Bijgewerkt op:01-06-2017 16:59

Buurtbemiddeling in de gemeente Montfoort/Linschoten

Bron: SWOM
    

Een kat van de buren die altijd in de tuin graaft. Een vuilnisbak die op de straat blijft staan voor de deur. Iemand die in de nacht leeft en harde muziek op heeft staan terwijl u wilt slapen. Een verbouwing die eindeloos duurt. Voordat u het weet, groeien kleine irritaties uit tot grote conflicten. Buren worden vreemden, of erger nog, vijanden. Herkent u dit? Buurtbemiddeling bij SWOM helpt om het niet zover te laten komen. Met informatie, advies en bemiddeling komt er weer ruimte voor wederzijds begrip.

Wat is buurtbemiddeling?

De meeste mensen wonen prettig met hun buren. Soms is dat niet het geval en ontstaan er ergernissen of meningsverschillen. Wanneer de emoties oplopen, is het lastig om tot een gesprek te komen. Dat doet de situatie doorgaans geen goed. Buurtbemiddeling kan u helpen om de cirkel te doorbreken. Coördinator Buurtbemiddeling geeft informatie en advies over hoe u de burenoverlast zelf kunt aanpakken. Is dat niet voldoende, dan kunt u onze onafhankelijke bemiddelaars inschakelen. Onder hun deskundige begeleiding kunt u samen met uw buren nadenken over een goede oplossing.

De bemiddelaars

De bemiddelaars zijn vrijwilligers die getraind zijn in gespreksvoering en conflicthantering. Zij luisteren naar beide kanten van het verhaal, zonder daarin partij te kiezen. Zij dragen geen oplossingen aan, maar helpen u en uw buren om zelf een oplossing te vinden. En als de emoties hoog oplopen, brengen zij het probleem weer terug tot de kern. Buurtbemiddeling voorkomt zo dat de ruzie uit de hand loopt.

Hoe werkt het?

Wanneer u er niet meer uitkomt met uw buren, kunt u contact met ons opnemen voor advies of voor een bemiddelingsaanvraag. Wij bekijken dan of uw situatie in aanmerking komt voor de inzet van Buurtbemiddeling. Als dit zo is, komt een bemiddelaar bij u thuis om uw verhaal te horen. De bemiddelaars werken in 2-tallen. Daarna gebeurt hetzelfde bij uw buren. Wilt u beiden een gesprek, dan regelen en begeleiden wij dit op neutraal terrein. De ervaring leert dat het soms mogelijk is om al in één gesprek tot goede afspraken te komen.

Goede afspraken

Naar aanleiding van één of meer gesprekken maken u en uw buren duidelijke afspraken met elkaar. Als u dat wilt, zetten wij deze afspraken ook op papier, zodat u beiden weet wat de wederzijdse verwachtingen zijn. Na een paar weken neemt de coördinator contact met u op om te horen hoe het gaat.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met het sociaal team via onderstaand telefoonnummer 0348-469109. U kunt vragen naar de coördinator buurtbemiddeling. Mailen kan natuurlijk ook naar sociaalteam@swomontfoort.nl

    


Kijken en luisteren

Reclame


Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2018