Geplaatst op:22-05-2017
Bijgewerkt op:22-05-2017 20:22

v.v. Montfoort na nederlaag tegen Nootdorp kansloos in nacompetitie

Na woensdagavond is de nacompetitie voor Montfoort reeds geëindigd voordat deze goed en wel is begonnen. In de ontmoeting op Sportpark Hofland tegen het als 4e geëindigde Nootdorp uit klasse 1b werd de wedstrijd buitengewoon beïnvloed door scheidsrechter Roeleveld, die door zijn rechtlijnig en autoritair optreden de wedstrijd bijna liet escaleren.

Hoewel het een lange weg kon worden was de selectie van Montfoort er opnieuw klaar voor om voor het 3e opeenvolgende seizoen er nog eens helemaal voor te gaan. Zou de ploeg van Renato Dijksterhuis evenals onder leiding van Marinus Dijkhuizen opnieuw kunnen stunten en een plekje in de Hoofdklasse verwerven? Dit zou de kers op de taart kunnen zijn in het jaar dat v.v. Montfoort 70 jaar bestaat.

Bij het noemen van de scheidsrechter van dienst fronsten enkele ervaren spelers al lichtelijk hun wenkbrauwen. Immers, onder zijn leiding was Montfoort nog wel eens de dupe en ook gisteren was er geen sprake van uitzondering op de regel.

Ondanks het feit van een doordeweekse avond was er heel veel publiek op de wedstrijd afgekomen en zij werden dan ook getracteerd op een attractieve wedstrijd, waarbij de artiesten op het veld er vanaf het begin volop invlogen. De thuisploeg leek zich na ruim 10 minuten spelen reeds in een onmogelijke situatie geplaatst te hebben, want het was tot 2 maal toe Marcley Manuela, die alle ruimte kreeg om zijn ploeg op een 0-2 voorsprong te zetten.

Voor de thuisploeg leek dit een domper van jewelste. De ploeg van Dijksterhuis herpakte zich echter boven verwachting en middels Dion Gerritsen en topscoorder Marck van Baal kwamen beide ploegen ruim voor rust weer op gelijke hoogte. Het was de thuisploeg, dat het spel dicteerde en al voor rust diverse mogelijkheden kreeg om op voorsprong te komen. Al in deze fase was de aanwezigheid van scheidsrechter Roeleveld zichtbaar en dat beloofde niet veel goeds voor het verdere vervolg.

De 2  helft begon rommelig, maar het was de thuisploeg, dat het initiatief toonde. Overtredingen op Montfoortspelers werden evenals in de 1 e helft om onverklaarbare redenen vaak weggewuifd en minimaal tot 2 maal toe werd Montfoort een strafschop onthouden. Wel dient gezegd te worden, dat Montfoort enkele 100% kansen aan zich voorbij liet gaan.

Halverwege de 2e helft werd de wedstrijd op voorhand bepaald en was daar de het begin van een absolute hoofdrol voor scheidsrechter Roeleveld. Tot ieders verbazing zag hij een overtreding van aanvaller Marck van Baal en resoluut ging de rode kaart omhoog, dit tot ieders verbazing. Volgens de scheidsrechter had de aanvaller zich bezondigd aan natrappen. De aanvaller ontkende dit na afloop vol overtuiging en liet de voetafdruk zien, die op zijn kuiten stond. Vervolgens werd de Technische Staf van het veld gestuurd wegens commentaar op de leiding en daarmee liet Roeleveld zien, dat hij de wedstrijd niet goed “gelezen” had. Tot overmaat van ramp viel ook enkele minuten later de 2-3 middels de voet van Jeffrey Flohr.

Met tien man en een 2-3 achterstand leek de wedstrijd gespeeld. Om nog een keer aan te zetten wisselde trainer Dijksterhuis nog 2 x en onder leiding van Joost van Apeldoorn, die enkele weken geleden in de thuiswedstrijd tegen VVZ’49 afscheid nam, werd de strijd nog eenmaal aangegaan. Dit pakte echter anders uit. Want nog geen 10 minuten later kon van Apeldoorn weer vertrekken en eigenlijk riep scheidsrechter Roeleveld de ellende over zichzelf af. Natuurlijk waren enkele kaarten formeel terecht, maar dat wat van Montfoortzijde niet getolereerd werd, werd aan de andere kant regelmatig weggewuifd. Frustratie maakte zich daarvan dan ook meester.

In de slotfase scoorden Gillian Pieper en Marcley Manuela nog ieder eenmaal en werd de eindstand bepaald op 2-5.

Het thuispubliek voelde zich behoorlijk gepiepeld en liet dat ook begrijpelijkerwijze verbaal merken. Na afloop van de wedstrijd dienden er nog strafschoppen genomen te worden, die bepalend zouden kunnen zijn bij een gelijke stand in de poule Met het verlies en de diverse kaarten, die Montfoort ten deel zijn gevallen, lijkt het avontuur voor Montfoort nu al over. Aanstaande zaterdag moet de ploeg afreizen naar Sliedrecht, maar met het ontbreken van 5 of 6 basisspelers lijkt Montfoort op voorhand al kansloos en is het einde van het seizoen nabij.

Ondanks deze trieste afsluiting mogen Montfoort en trainer Dijksterhuis toch wel spreken van een alleszins succesvol seizoen. Draaide het team tot aan de winterstop enorm wisselvallig, waarbij de verwachtingen misschien wel te hoog gespannen waren. De 2e helft raakte de ploeg, mede dankzij het gekozen 4-4- 2 systeem op stoom en werd de ploeg beloond met een plekje in de nacompetitie.

Voor het nieuwe seizoen zijn de doelen echter scherper gezet en wil Montfoort al vanaf het begin de strijd aangaan om de bovenste plekken. Na zaterdag staat echter eerst een welverdiende vakantie op het programma.