StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

www.lokaalmontfoort.nl

www.ibml.nl

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:11-05-2017
Bijgewerkt op:11-05-2017 21:24

College stelt beoogde aanpak vast voor De Vaart in Linschoten

Bron: gemeente Montfoort
    

Renoveren sporthal en herontwikkelen zalencentrum 

In de collegevergadering van 9 mei 2017 heeft het college de beoogde aanpak voor de renovatie van de sporthal en herontwikkeling van De Vaart vastgesteld. De aanpak maakt onderscheid tussen welke verantwoordelijkheden de gemeente heeft en waar creativiteit van de markt wordt gevraagd. Dat betekent dat de gemeente opdracht wil gaan verlenen om de renovatie van de sporthal en kleedkamers uit te voeren. Parallel daaraan wordt de herontwikkeling van het zalencentrum opgepakt. 

De aanpak omschrijft hoe de sporthal multifunctioneel wordt gemaakt voor grote bijeenkomsten en voorstellingen. In overleg met belanghebbenden kijken we naar manieren om de leegstaande ruimtes in cultuurhuis De Brede Vaart geschikt te maken voor een dorpshuis. Nadat de plannen zijn voorgelegd aan inwoners en betrokkenen wordt de gemeenteraad gevraagd in te stemmen met de beoogde aanpak en daarmee budget vrij te maken voor verdere ontwikkeling.

Aanleiding
In Linschoten speelt al meerdere jaren het vraagstuk rondom de toekomst van de sporthal en het zalencentrum De Vaart, die aan elkaar gekoppeld zijn in één gebouw. Rondom dit gebied spelen verschillende zaken een rol; de sporthal en de kleedkamers zijn toe aan renovatie; het naastgelegen plein moet opgeknapt worden; er is een wens voor meer woningen op deze locatie en het gebruik van het zalencentrum is beperkt. De gemeenteraad heeft in september 2016 een Programma van Eisen vastgesteld, maar er was (nog) geen budget gereserveerd voor de herontwikkeling van het zalencentrum of voor de renovatie van de sporthal. De aanpak, die het college nu heeft vastgesteld, biedt hier duidelijkheid in. Na gesprekken met inwoners en betrokkenen doet het college een definitief voorstel aan de raad. Daarbij hoort ook een besluit over het budget voor de aanpak.

Beoogde aanpak
De aanpak maakt onderscheid in twee fases. Fase 1 komt voor rekening van de gemeente en gaat over de renovatie van de sporthal, zaalfunctie in sporthal, sportkantine, uitbreiding opslagruimte en mogelijk maken van de dorpshuisfunctie in De Brede Vaart. Fase 2 betreft de herontwikkeling van het zalencentrum naar voornamelijk woningen. 

Fase 1: renovatie sporthal en kleedkamers
De aanpak gaat uit van het multifunctioneel maken van de sporthal. Dat wil zeggen dat de sporthal geschikt wordt gemaakt middels een ‘inbouwpakket’ en meer opslagruimte voor grote voorstellingen of bijeenkomsten (10 tot 12 keer per jaar). Ook worden dan de kleedkamers vernieuwd en een sportkantine gerealiseerd. Verder is het de ambitie van de gemeente en de wens van inwoners van Linschoten om een goed en volwaardig dorpshuis te realiseren. Afhankelijk van waar marktpartijen de komende maanden mee komen bij de uitvraag, is het een optie om de dorpshuisfunctie in de Brede Vaart mogelijk te maken. Dit is nog niet in steen gebeiteld. 

Fase 2: herontwikkeling zalencentrum
De gemeenteraad heeft vastgesteld dat op de locatie van het zalencentrum woningen moeten komen. Ook moet het plein worden opgeknapt. De gemeente gaat marktpartijen vragen om hiervoor een plan in te dienen. Dat kan ook een plan zijn mét een dorpshuisfunctie, maar dat mag niet duurder zijn dan de kosten voor aanpassingen aan het dorpshuis in De Brede Vaart. Verder zal er ruimte zijn voor plannen waarin bijvoorbeeld een andere publieke functie is opgenomen (bijvoorbeeld zorg of dienstverlening). Welk type woningen er komen, laat de gemeente aan de marktpartijen over.

Vervolg
Het doel van dit collegebesluit is om duidelijkheid te creëren in een langlopend traject van De Vaart. Ook wil het college zorgen voor een goede aanbesteding van deze herontwikkeling. Hiervoor is het wenselijk om een heldere aanpak vast te stellen, budget te reserveren en de aanpak te communiceren met de betrokkenen. Afhankelijk van de reacties van betrokkenen wordt de aanpak verder aangescherpt. Vervolgens zal de gemeenteraad in de raadsvergadering na de zomer gevraagd worden akkoord te gaan met de aanpak en budget beschikbaar te stellen voor de renovatie van de sporthal. Hiermee wordt een zorgvuldig traject doorlopen, waarmee vervolgens een duidelijke uitvraag aan marktpartijen kan worden gedaan.

Informatieavond begin juni 2017
Begin juni organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst om de beoogde aanpak verder toe te lichten. Via de reguliere communicatiemiddelen (krant, website en social media) informeren wij inwoners hierover binnenkort. Doel van de bijeenkomst is, naast informeren over de aanpak, reacties ophalen rondom de beoogde aanpak.

Meer informatie: www.montfoort.nl/devaart. 

 

    Meer berichten in deze categorie:
Elektrisch rijden wordt nu nog makkelijker (20-03-2018)
Meepraten over nieuwe koers van Montfoort (20-03-2018)
Gemeenteraad Montfoort wil via arbitrage uit elkaar met IJsselstein (20-03-2018)
Stand van zaken beindiging UW Samenwerking (14-03-2018)
Extra raadsvergadering 19 maart (13-03-2018)
Montfoort sluit zich aan bij de Statiegeldalliantie (12-03-2018)
Verkiezingsdebatten Montfoort en Linschoten (08-03-2018)
Gemeenteraadsverkiezingen woensdag 21 maart 2018 (08-03-2018)
Raadsvergadering 5 maart (06-03-2018)
Agenda raadsvergadering 5 maart 2019 (22-02-2018)
Gezondheidstoestand kastanjebomen Kasteelplein (21-02-2018)
Geef hulpdiensten de ruimte (21-02-2018)
Extra raadsvergadering 19 februari m.b.t. Landgoed Cromwijk (21-02-2018)
Gezondheid kastanjebomen Kasteelplein (20-02-2018)
Extra raadsvergadering 19 februari aanvang 19.45 uur (13-02-2018)
Inloopspreekuur aanslag lokale belastingen en WOZ-beschikking (12-02-2018)
Agenda forum Ruimte 19 februari (12-02-2018)
Agenda forum Samenleving 20 februari (12-02-2018)
Montfoort blijft veilig (08-02-2018)
Zet uw alcoholgebruik op pauze (06-02-2018)
Regionale koers 'zelfstandig begeleid wonen voor kwetsbaren' (06-02-2018)
Bomenkap Liefhovendijk (06-02-2018)
Vervolg raadsvergadering 29 januari op 5 februari (06-02-2018)
Ontwikkeling voormalige Hoflandschool volgende fase in (05-02-2018)


Kijken en luisteren

Reclame

CDA Montfoort - Met en voor elkaar

VVD - Orde op zaken

Progressief Akkoord

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2018