StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoHollandse ArtiestenavondRegionieuwsAgendaMenu van de Maand
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Hollandse Artiestenavond
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda
Menu van de Maand

Reclame

Adverteren op de website van RSM

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

ZoekenGeplaatst op:09-05-2017
Bijgewerkt op:09-05-2017 11:11

Van Apeldoorn stopt bij v.v. Montfoort na 10 jaar trouwe dienst

Bron: Dick ten Hoonte
    

Joost van Apeldoorn werd 10 seizoenen geleden weggeplukt bij het toenmalige UNIO ( red: nu FC Oudewater). Al snel was de middenvelder ingeburgerd in Montfoort en heeft zich inmiddels al genesteld in het IJsselstadje.

Van Apeldoorn is een man, die altijd in de strijd voorop ging met de nodige risico’s van dien. Hij was een speler, die uitdeelde, maar ook incasseerde. Zijn acties gingen nog wel eens gepaard met de nodige emoties, die niet altijd door de scheidsrechters werd begrepen. Zo was van Apeldoorn ook kritisch op zijn eigen spel. Dat ging nog wel eens gepaard met de nodige gebaren, die dan geïnterpreteerd werden als een reactie op de leiding. In al die jaren heeft van Apeldoorn dan ook de nodige gele en soms ook rode kaarten verzameld.

Als voetballer kon je de middenvelder toch wel als straatvechter betitelen. Hij speelde altijd met volle overgave en verzaakte nooit.

De carrière van Apeldoorn kende vele hoogtepunten, waarbij op sportief gebied de Topklasse het absolute hoogtepunt vormde. Op relationeel gebied vond hij zijn geluk ook in het Montfoortse bij

Jessica Kraan, die dagelijks leiding geeft aan Kinderopvang Kind & Co. Samen met zijn 2 dochters is hij sinds enkele jaren in Montfoort gehuisvest en kan hij vanaf nu al zijn aandacht aan hen geven.

Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd tegen VVZ’49 kreeg Joost van Apeldoorn een publiekswissel en zat zijn voetbalcarrière er definitief op. Met het nodige vuurwerk en een oorverdovend applaus verliet de middenvelder geëmotioneerd het veld.

De laatste reguliere wedstrijd tegen Roda’46 moet van Apeldoorn namelijk aan zich voorbij laten gaan vanwege een gele kaart , opgelopen in het begin van de wedstrijd tegen VVZ’49.

De kans, dat hij toch nog zijn kicksen moet aantrekken is echter nog wel aanwezig als v.v. Montfoort alsnog de nacompetitie haalt.

Na afloop van de wedstrijd werd Joost van Apeldoor nog gehuldigd in de kantine en door voorzitter Marian Schipsta lin het zonnetje gezet

    


Kijken en luisteren

Reclame


Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2017