StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:24-04-2017
Bijgewerkt op:24-04-2017 16:24

Proef met terrassen Onder de Boompjes

Bron: gemeente Montfoort
  

Veel inwoners zijn het erover eens:  één van de mooiste plekjes in Montfoort is langs de Hollandse IJssel, de kade bij Onder de Boompjes. Al een paar jaar spelen inwoners en gemeente met de gedachte om daar terrassen te creëren. Onlangs heeft de gemeenteraad ingestemd met de uitvoering van het pilotproject 'Terrassen Onder de Boompjes'.

Aanleiding

Stichting Montforum is een onafhankelijke, maatschappelijk georiënteerde organisatie die zich inzet voor de plaatselijke gemeenschap. Zij ontwikkelt plannen en maakt knelpunten bespreekbaar. In die hoedanigheid heeft Montforum enige tijd geleden het plan 'Onder de Boompjes' uitgewerkt, waarbij zij terrassen voor ogen heeft op de Oostzijde van Onder de Boompjes. Het plan is aangeboden aan de gemeenteraad en op 30 januari heeft de gemeenteraad besloten een deel van het plan te gaan uitvoeren in de vorm van een pilot.

Het plan

In het plan 'terrassen Onder de Boompjes' worden terrassen gecreëerd aan de Hollandse IJssel, aan de zuidzijde van Onder de Boompjes: vanaf de Waterpoort tot aan de brug. Daarbij gaat het om overkapte terrassen op de kade of verdiepte terrassen aan het water. De gemeenteraad staat in het beginsel positief tegenover dit plan. Omdat er echter wel een behoorlijk investering nodig is, heeft de gemeenteraad besloten het plan in de vorm van een pilot te willen onderzoeken. Bij een succesvolle pilot kan een onderbouwd besluit genomen worden over het al dan niet uitvoeren van een vervolg.

Wat gaat er de komende maanden gebeuren?

In de periode mei tot en met september 2017 zijn er twee terrassen op Onder de Boompjes. De heer en mevrouw Lammers van Daans Droomijs hebben aangegeven deel te willen nemen aan de pilot. Het terras komt te staan op een aantal huidige parkeerplaatsen tussen de Waterpoort en de brug. Verder heeft restaurant De Stadskelder ook nog steeds een terras op Onder de Boompjes. Onder de Boompjes blijft open voor autoverkeer. Dat betekent dat er auto's langs de terrassen rijden. Wel kan het zo zijn dat tijdens de pilot een paar keer, bij wijze van proef, Onder de Boompjes wordt afgesloten voor auto's. Dit zal voor een paar dagen zijn.

Vervolg

De pilot is bedoeld om te onderzoeken wat de ervaringen zijn met terrassen aan de Hollandse IJssel. De pilot wordt na het terrasseizoen geëvalueerd, waarbij wij graag van inwoners horen zij van de pilot vonden. Meer informatie over die evaluatie volgt na de pilot.

Meer informatie

Op www.montfoort.nl/onderdeboompjes bundelen wij de komende tijd steeds de meest recente informatie over het project. Ook kunt u een kijkje nemen op de website van Stichting Montforum: www.montforum.nl. Onder het kopje Projecten vindt u meer over 'Onder de Boompjes'.

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024