Geplaatst op:10-04-2017
Bijgewerkt op:10-04-2017 21:56

v.v. Montfoort stunt tegen AFC

Na de ondermaatse prestatie tegen degradatiekandidaat JSV moest Montfoort afgelopen zaterdag aantreden tegen het Amsterdamse AFC, die bij winst op Montfoort en puntenverlies van de cocurrentie kampioen van de 1e klasse kon worden.

Bij Montfoort ontbraken Remco de Rijk en Bart Roelofs vanwege een schorsing en haakte Nick Besamusca vanwege een geïrriteerde schaafwond vlak voor tijd af. Alle reden om dus opnieuw een beroep te doen op de “oude “garde”. Daarvan startte Wouter Agterberg in de basis en bleef Gerben Drost op de bank. Ook Danny ter Hoeve, die enkele weken uitgeschakeld was vanwege een gebitsbehandeling, begon op de bank.

In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden trok Montfoort vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter van Waveren fel van leer en dat leverde na 12 minuten het beoogde resultaat op. De ijverige Miquel Ballo slaagde er in een uiterste inspanning in het beslissende tikje te geven, waardoor Dion Gerritsen een vrij veld voor zich kreeg en voor de 1-0 tekende.

Montfoort hield ook na deze openingstreffer de druk naar voren en ontstonden er mogelijkheden om de score te verdubbelen. Zo was  was er een goede mogelijkheid voor Joost van Apeldoorn, maar zijn schot werd tussen een melee van benen, door de doelman van AFC met de voet gekeerd. Ook ontbrak het nodige geluk bij inzetten van Miquel Ballo en Marck van Baal. In het laatste kwartier zette AFC aan en leek de gelijkmaker op komst, maar met o.a. een redding op de doellijn van Chris Resida, bleef deze uit.

Na de thee voerde AFC opnieuw de druk op en liet de thuisclub zich noodgedwongen steeds meer zakken. Na 14 minuten in de 2e helft vormde een overtreding even buiten de 16 meter de aanleiding voor de gelijkmaker. Door het gevormde muurtje had doelman Vianen iets te weinig zicht op de bal en de lage schuiver van Dylan Gerritsen glipte tussen de vingers door en verdween  over de doellijn.

Nog geen 5 minuten later was het echter Marck van Baal, die zijn ploeg weer op voorsprong bracht en nog geen 10 minuten later leek de jonge aanvaller zelfs de wedstrijd op slot te gooien. Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd nog een spannend slot te krijgen toen Justin Swart de aansluitingstreffer scoorde.

Invaller Faed Rouass besliste de wedstrijd definitief met een beauty van een lob en uiteindelijk was het Marck van Baal, die tekende voor zijn eerste hattrick (red.: wedstrijdformulier zegt eigen doelpunt)

Door dit prima resultaat lijkt een nieuw seizoen in de 1e klasse verzekerd. Met nog 4 wedstrijden te spelen mag de Oranje Brigade toch ook weer een klein beetje naar boven kijken. Met tegenstanders als SVL, DTS, VVZ’49 en Roda’46 zijn er nog de nodige punten te behalen. Voorwaarde is dan wel, dat wedstrijden als tegen JSV uit den boze zijn. Zaterdag liet Montfoort immers zien, dat, mits met de juiste instelling, een toppositie mogelijk had kunnen zijn.