StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:22-03-2017
Bijgewerkt op:22-03-2017 09:27

Montfoort doet mee aan Landelijke Opschoondag

Bron: Gemeente Montfoort
  

Zaterdag 25 maart is het Landelijke Opschoondag. In het hele land gaan inwoners, verenigingen, bedrijven en scholen aan de slag om hun straat of buurt op te ruimen.

In de gemeente Montfoort gaan op de dag ervoor, vrijdag 24 maart, leerlingen van vier scholen, gewapend met knijper en vuilniszak de omgeving van de school zwerfafval-vrij maken. Inwoners worden opgeroepen om op zaterdag 25 maart samen met de Zwerfvuilambassadeurs een stukje Montfoort op te ruimen.  

Cadeautje voor de scholen
Wethouder Langerak (Milieu) vindt het heel belangrijk dat kinderen bewust worden gemaakt van het probleem van zwerfafval en dat ze meehelpen om het aan te pakken. Leerlingen uit groep 4 van de Prins Clausschool in Linschoten kunnen daarom rekenen op een persoonlijk bedankje komende vrijdag. Wethouder Langerak brengt die dag een toepasselijk cadeau: een knikkertegel van gerecycled plastic (zie foto). Natuurlijk krijgen alle scholen die meedoen met de Opschoondag ook zo'n tegel. Sylvia Benschop van de Zwerfvuilambassadeurs bezorgt deze tegels bij de scholen.  
De scholen die op 24 maart meedoen aan de opschoonactie zijn: Het Kompas, Howiblo, Hobbitstee, Prins Clausschool en wellicht nog een school. Mocht u de leerlingen van deze scholen die dag buiten tegenkomen, geef hen dan vooral een groot compliment.  

Doe ook mee!
Op zaterdag 25 maart worden de inwoners van gemeente Montfoort gevraagd hun steentje bij te dragen. Dit kan door de eigen buurt schoon te maken met buren of mee te gaan met de gezamenlijke aanpak van de binnenstad en de omliggende plantsoenen.   

De gezamenlijke opschoonactie start om 10.00 uur  vanaf de parkeerplaats op het Hofplein en duurt tot 12.00 uur. Voor prikstokken, vuilniszakken en hesjes wordt gezorgd. Uiteraard wacht na afloop een heerlijk kopje koffie of thee. Om alles in goede banen te leiden is aanmelden gewenst. Dat kan via z.ambassadeurs@gmail.com of via 06-19468944. 

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024