StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:21-02-2017
Bijgewerkt op:21-02-2017 15:33

Hard werkend v.v. Montfoort eindelijk beloond

Bron: Dick ten Hoonte
  

In de 2e periode van deze competitie had Montfoort na 7 wedstrijden slechts 4 punten bij elkaar vergaard en het was  aan de concurrentie te danken, dat de ploeg in deze fase niet verder afzakte dan de 8e plaats.

Trainer Renato Dijksterhuis was afgelopen zaterdag opnieuw niet te benijden, want in alle vroegte had hij slechts de beschikking over 10 min of meer fitte spelers. Zo ontbraken Fahd Rouass, Mike van Oostrom, Joost van Apeldoorn, Ricardo Ockhuizen en Max Verweij. Mark van Baal moest vanaf de bank beginnen omdat hij slechts voor 80% inzetbaar was, waardoor de trainer noodgedwongen een beroep moest doen op spelers als Andy van Vliet (36), Wouter Agterberg (35) en Barend Schrijvers (44). Als totale tegenhanger mocht ook de talentvolle Jesper Slob (17) in de dug out plaats nemen.

En als je dan moet aantreden tegen de nummer 2, die tot voor deze wedstrijd duidelijk titelaspiraties had, dan hoop je als supporter op een klein wonder. Om dat wonder te realiseren waren natuurlijk de basisingrediënten als inzet en beleving een voorwaarde. En juist daarmede werd het thuispubliek behoorlijk verrast.

Al in de beginfase liet Montfoort, met Wouter Agterberg in de basis, zien er vol voor te willen gaan.

Al na 2 minuten moest doelman Frank Mol vol aan de bak toen Danny ter Hoeve plotseling voor hem opdook. Met een prima redding wist hij in deze beginfase een goal te voorkomen.

Het bleek slechts uitstel van executie, want het was een geweldige actie van Agterberg, die er voor zorgde, dat Bart Roelofs zijn 2e goal in korte tijd kon aantekenen.

Even leek Montfoort de wedstrijd al voortijdig te beslissen, maar het was scheidsrechter Dam uit Waarland, die 2 weken geleden ook al de wedstrijd tegen Zwaluwen’30 leidde, die  volgens velen een totaal verkeerde beslissing nam, waarmee hij de gelijkmaker inluidde.

Het was Nick Koppers, die op legitieme wijze binnen de 16 meter de bal afpakte van Danny Roozendaal. In de ogen van scheidsrechter Dam was dit onreglementair en bood hij Niels v.d. Zaal de gelegenheid om beide ploegen op gelijke hoogte te brengen.

In de 2e helft werd Montfoort meer onder druk gezet dan in de 1e helft, maar daarbij dient gezegd te worden, dat de ploeg voor elke meter streed. Halverwege de 2e helft werd de ervaren Andy van Vliet ingebracht en in de slotfase mocht ook nog Barend Schrijvers, de man met de fluwelen pass aantreden. Daarvoor had Miquel Ballo de wedstrijd al een positieve wending gegeven door bij één van de weinige uitvallen met een enorme sprongkracht boven de handen van keeper Mol te komen, waardoor de bal treiterig langzaam in het lege doel rolde.

De slotfase was bijzonder hectisch, maar de verdediging gaf geen krimp, waardoor geen verandering meer kwam in de uitslag.

Deze min of meer onverwachte surprise tegen een sterker geachte tegenstander zorgt ervoor, mede door de resultaten van de concurrentie, dat de ploeg meer ademruimte krijgt. De komende 13 dagen krijgt de selectie, althans een deel, de gelegenheid de wonden te likken, want 4 maart moet de ploeg afreizen naar Volendam, de huidige nummer 4. Dan is eenzelfde inzet en beleving natuurlijk opnieuw een voorwaarde om te  kunnen stunten. De “oude garde”, die de ploeg over het dode punt moest heen helpen hebben afgelopen zaterdag een belangrijk steentje bijgedragen en daar mag een kleine club als het 70-jarige Montfoort best heel trots op zijn.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024