Geplaatst op:08-02-2017
Bijgewerkt op:08-02-2017 08:53

v.v. Montfoort doet zich tegen Zwaluwen’30 tekort

Na de ietwat blamerende 3-0 nederlaag tegen Woudenberg had de ploeg van Renato Dijksterhuis in de thuiswedstrijd tegen het Hoornse Zwaluwen’30 iets recht te zetten.

Al nagenoeg het gehele seizoen wordt er gesproken over inzet en beleving, 2 ingrediënten, die vaak de basis tot succes vormen. In een aantal wedstrijden, waaronder die van vorige week, ontbrak het daar aan en moet de ploeg de blik richten op de onderste plekken, terwijl er aan het begin van het seizoen gedroomd werd over een periodetitel en zelfs een kampioenschap.

Om weer wat adem te krijgen was winst tegen de ploeg uit Hoorn eigenlijk een must, maar in de heenwedstrijd liet de ploeg van trainer Ron v.d. Gracht al zien over een solide verdediging te beschikken.

Dat een solide verdediging niet altijd een succes behoeft bleek al na 2 minuten toen een lange bal

vanuit de verdediging op het hoofd belandde van Bart Roelofs, die daarmee keeper Joey Potveer het nakijken gaf.

Na deze fraaie openingstreffer kreeg de thuisploeg nog enkele kansen om de voorsprong zelfs te verdubbelen. Zo was daar in de 10 e minuut Danny ter Hoeve, die met een vlammende vrije trap doelman Joey Potveer opnieuw danig op de proef stelde. De bal werd echter over de deklat getikt.

Tien minuten later kreeg ook verdediger Mike van Oostrom de kans om te scoren, maar zijn kopbal belandde eveneens tegen de deklat.

In de 2e helft van de 1e helft slaagde Zwaluwen’30 er enigszins in om onder de druk uit te komen, maar had toch de hulp van de thuisploeg nodig om op gelijke hoogte te komen. Na ruim 24 minuten spelen schiet een Hoornse aanvaller de bal van links keihard voor, die voor de diepste spits niet te halen viel. Verdediger Chris Resida dacht echter anders en gaf aanvaller Joost Lieder een klein zetje, echter voldoende in de ogen van scheidsrechter Dam om een strafschop toe te kennen, die uiteindelijk laag wordt ingeschoten door Ivo Rottiné.

Tien minuten later was het Mike van Oostrom , die bij het onderbreken van een aanval weggleed, waardoor Joost Lieder vrij kwam voor doelman Vianen en zijn ploeg op voorsprong bracht.

De 2e helft gaf een eenzijdig beeld te zien,waarbij de thuisploeg de nodige kansen kreeg om op gelijke hoogte te komen. In deze fase van de strijd onderscheidde zich vooral doelman Potveer, die met de nodige reddingen nog lange tijd uitzicht hield op de 3 punten.Een kwartier voor tijd moest de doelman toch bezwijken. Uit een ingooi wordt de bal verlengd en belandt hij uiteindelijk voor de voeten van invaller Remco de Rijk, die zijn inzet in het doel ziet verdwijnen.

In de slotfase krijgt Montfoort zelfs nog een grote kans om de wedstrijd definitief te beslissen, maar het is uiteindelijk Perry Vlasman, die de Montfoortse inzet uit de lege doelmond weet te ranselen.

Dat Montfoort met de eerder genoemde inzet en beleving ver kan komen bleek zaterdag eindelijk weer eens. Jammer was wel dat de uiteindelijke beloning achterwege bleef Ondanks het magere gelijke spel krijgt de ploeg van Dijksterhuis toch iets meer ademruimte maar zal het er volgende week zaterdag vol voor moeten gaan om uit de gevarenzone te blijven.