StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:06-01-2017
Bijgewerkt op:06-01-2017 16:07

Denk/praat mee over opknappen en ontwikkelen van de Hollandsche IJssel .

Bron: Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden
  

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden gaat de komende jaren aan de slag met de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel, tussen Nieuwegein en Gouda. We knappen kades en oevers op en gaan baggeren. Ook komt er beleid voor ligplaatsen. 

Het waterschap wil de omgeving hier graag bij betrekken. Welke plannen heeft u om de rivier en de omgeving te verbeteren? Welke ontwikkelingen ziet u? Het doel is om gezamenlijk de rivier als totaal te verbeteren. 

Daarom houdt het waterschap een aantal informatieavonden. De avond in Montfoort is op maandag 23 januari 2017 in Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat 4, aanvang 20.00 uur.

Doel van de avond 
De avond start met een toelichting op de diverse werkzaamheden die nodig zijn. Daarna kunt u hierover vragen stellen aan de medewerkers van het waterschap tijdens een informatiemarkt. We willen met eigenaren langs de rivier in gesprek over het onderhoud van bomen en struiken op de keringen en over het onderhoud van de oevers. 
Er is volop ruimte voor grondeigenaren, agrariërs, ondernemers, bewoners, maatschappelijke organisaties en recreanten om initiatieven of mogelijke ontwikkelingen te bespreken bij de diverse standjes. U kunt denken aan ontwikkelingen op het gebied van recreatie, educatie, cultuurhistorie, beleving, zichtbaarheid en waterberging.
Het waterschap neemt uw inbreng, waar mogelijk, mee in een visie op de rivier. Het waterschap werkt nauw samen met de gemeenten en de provincies in het gebied.

Werkzaamheden
De rivier krijgt een baggerbeurt om voldoende water af te kunnen voeren tijdens natte perioden en voldoende zoet water naar West-Nederland aan te kunnen voeren tijdens droogte. Om veilig te kunnen blijven wonen in het gebied worden kaden verbeterd en oevers opgeknapt. En er komt beleid voor ligplaatsen. Daarnaast is het waterschap verantwoordelijk voor de handhaving van de verkeersveiligheid op het water. 

Overige informatieavonden 
Bent u verhinderd op 23 januari? Kom dan naar één van de overige informatieavonden, op: 
-dinsdag 24 januari in hotel restaurant Abrona in Oudewater 
-woensdag 25 januari in De Lantaern in Nieuwegein
-donderdag 9 februari in de bibliotheek in IJsselstein
-donderdag 16 februari in Theater Concordia in Haastrecht.  
Alle avonden beginnen om 20.00 uur. 

Meer informatie 
Meer informatie staat op www.destichtserijnlanden.nl/ghij. Hier kunt u ook inspiratie opdoen welke ontwikkelingen en initiatieven kansrijk zijn. Vanaf 12 januari 2017 vindt u daar het ontwerp-projectplan voor de baggerwerkzaamheden. Hierop is inspraak mogelijk.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024