StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:18-11-2016
Bijgewerkt op:18-11-2016 16:58

Fikse tegenvaller door samengaan

Bron: De Telegraaf
  

Raad IJsselstein boos over extra kosten

Oppositiepartijen in de gemeenteraad van IJsselstein staan op hun achterste benen nu zij plots geconfronteerd zijn met een flinke financiële tegenvaller. De ambtelijke samenvoeging met Montfoort, die veel geld zou moeten besparen, gaat meer kosten dan voorzien.

Als donderslag bij heldere hemel stuurde verantwoordelijk wethouder Huib Veldhuijsen (VVD) de ochtend voor de begrotingsbehandeling een brief waarin hij aangeeft de komende drie jaar 576.000 euro nodig te hebben. ,,Wij waren uitermate verrast door de brief”, zegt Ronald Koehorst van de lokale partij LDIJ.

Sinds 2014 is er een samenwerking tussen de ambtelijke organisaties van Montfoort en IJsselstein ontstaan. De samenvoeging, die de naam Uw Samenwerking draagt, zou vijf ton in 2017 bezuiniging opleveren, oplopend tot 1 miljoen in 2018. De besparingen zijn vooral gerealiseerd door het indammen van bedrijfsvoeringskosten, personeel, huisvesting en ict.

Inmiddels is er een bedrag van een miljoen in de begroting van 2017 opgenomen, maar tegelijkertijd blijkt dat het nodig is om de geraamde voordelen van de ambtelijke fusie te verlagen. ,,De reden is gelegen in het feit dat Uw Samenwerking met nieuwe taken geconfronteerd is dan waarmee rekening is gehouden en dat de veranderingen voor de organisatie te complex en ingrijpend waren.”

Raadslid Koehost was verbijsterd door de brief. ,,Wij vinden het vreemd dat dit op de dag van de begroting wordt ingebracht”, zegt hij. ,,We zijn al maanden bezig om de kadernota en de begroting te bespreken. Vervolgens komt dit er zo tussendoor. Zo neem je de gemeenteraad niet serieus, daarom willen wij dit ook tot op de bodem uitgezocht hebben.”

Bij de PvdA is de verbazing evenzo groot. ,,Het is absoluut niet netjes. We moesten wel akkoord gaan met de begroting, anders werden we onder toezicht geplaatst van de provincie. Zo hebben ze ons schaakmat gezet”, zegt raadslid Jeanette de Neijs. Zij heeft een ’raar onderbuikgevoel’ aan de kwestie overgehouden. ,,Onlangs maakte ook accountant Deloitte bekend de werkzaamheden te staken.” De suggestie dat er meer aan de hand is wordt gevoed door het plotselinge vertrek van gemeentesecretaris Jeroen van Delden (die ook algemeen directeur is van Uw Samenwerking).

Volgens wethouder Huib Veldhuijsen klopt het dat er extra geld gevraagd wordt. ,,Er is al een bezuiniging van een miljoen ingeboekt”, zegt hij. ,,We hebben het geld nu nog nodig om te investeren. Wij waren hierdoor ook verrast en hebben de raad daarom snel op de hoogte gesteld. Daarnaast gaan we ernstig in gesprek met Deloitte. Het vertrek van de heer Van Delden heeft hier niets mee te maken.”

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024