StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:14-11-2016
Bijgewerkt op:14-11-2016 21:01

Gemeente aangesloten op BGT

Bron: gemeente Montfoort
  

De gemeente Montfoort is succesvol aangesloten op de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). Er zijn naast de gemeenten zes andere landelijke kaartproducenten, zoals de provincie, het waterschap en Prorail, die verantwoordelijk zijn voor de opbouw en het bijhouden van hun deel van de digitale kaart. Inmiddels is 60% van alle gemeenten aangesloten op de BGT.

De BGT is een wettelijke verplichting, net zoals de BAG, de  Basisregistratie Adressen en Gebouwen en de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) voor personen.

Wethouder Vlaar: “De BGT is op orde. Met de basisregistratie BGT heeft de gemeente een instrument in handen om snel en efficiënt topografische informatie te ontsluiten.

Deze zeer nauwkeurige kaart kan bijvoorbeeld gebruikt worden bij het maken van projectplannen, bij bestemmingsplannen, bij vergunningsprocessen en als hulpmiddel bij handhaving en inspecties. Inwoners en bedrijven kunnen via www.PDOK.nl de actuele kaartgegevens inzien van onze gemeente.”

De BGT vervangt de basiskaarten die nu gebruikt worden. Iedereen kan de informatie uit de BGT vrij gebruiken. Voor overheden en andere wettelijke gebruikers is het gebruik verplicht.

Ook inwoners kunnen desgewenst informatie nazoeken in de BGT en meldingen doen om de kaart te verbeteren via www.verbeterdekaart.nl. 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024