Geplaatst op:06-11-2016
Bijgewerkt op:06-11-2016 20:30

Nipt verlies van De Valk dames 1 in Amersfoort

Bron: Marieke van Breukelen

Op vrijdagavond 4 november jl. reisde dames 1 uit Montfoort naar Amersfoort om een wedstrijd te spelen tegen Keistad dames 3. Vorige week werd de eerste winst gepakt van dit seizoen. Vol goede moed en zin begonnen ze de wedstrijd.

De eerste set begon wel wat twijfelend aan de kant van Montfoort en zo stonden ze in no time met 5-0 achter. Gelukkig werd dit snel recht getrokken en stonden de teams op de stand van 8-8 weer gelijk. De dames van De Valk lieten een sterke service zien en dit zette de dames van Keistad onder druk. Zoals de dames in eerdere wedstrijden dit seizoen meerdere keren hebben laten zien, begonnen de dames sterk aan de wedstrijd en wonnen zij de eerste set met 25-23.

In de tweede set veranderde het spelletje en gingen de dames van Keistad meer korte en lange ballen prikken. Hier moest De Valk even aan wennen. Ondanks harde smashes aan het net en mooie verdedigende acties ging deze set naar Keistad met 21-25.

In de derde set was het heel spannend en ging het lang gelijk op. Uiteindelijk trok De Valk aan het langste eind en won deze set met 25-21. Zo kwamen de dames uit Montfoort met 2-1 voor te staan. Helaas liep de vierde set niet als gewenst. De achterstand liep behoorlijk uit. Dit kon nog beperkt worden door de goede servicereeks van Ruth en sterke acties aan het net. Toch verloor De Valk dames 1 met 18-25.

Dus er werd een vijfde set gespeeld! De vijfde set werd goed begonnen. In de beginfase van de set stonden zij een aantal punten voor. Helaas stond Keistad toch op voorsprong toen er van kant gewisseld moest worden. De Valk liep achter de feiten aan en de set werd verloren met 15-10. Eindstand De Valk d1 – Keistad d3: 2-3.

De Valk dames 1 sleept hierdoor 2 punten binnen. Op naar de volgende wedstrijd! Deze is op zaterdag 12 november a.s. in de Hoflandhal om 15.45 uur tegen DVC dames 1.