StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:21-10-2016
Bijgewerkt op:21-10-2016 16:21

Gemeente Montfoort: begroting voor 2017 op orde

Bron: gemeente Montfoort
  

De gemeente Montfoort presenteert de raad een begroting voor 2017 die reëel is en sluitend. Hiermee is de basis gelegd voor een solide financieel beleid, gericht op een structureel sluitende begroting. Het saldo komt in 2017 uit op vier ton positief, voorzichtigheid blijft echter geboden. Wethouder financiën Jan Vlaar: "We zijn blij dat we na de moeilijke ingrepen nu een positieve koers kunnen varen en Montfoort toekomstbestendig kunnen maken. Dat is mogelijk geworden door de draagkracht en inzet van de Montfoortse samenleving. Daar ben ik enorm trots op.”

Nadrukkelijk stelt de gemeente dat ze er nog niet is, het gaat hier om een tussenstand. Dit heeft te maken met een aantal zaken:

  • Het op orde brengen van de ambtelijke samenwerking tussen Montfoort en IJsselstein in UW Samenwerking;  
  • De solvabiliteit (verhouding tussen eigen en vreemd vermogen) van de gemeente Montfoort. Die is aanzienlijk lager dan die van de gemiddelde Nederlandse gemeente;  
  • Het actualiseren van beheerplannen bij onderhoudsvoorzieningen.

Voorgaande legt een claim op de budgettaire ruimte, ook omdat Montfoort als kleine gemeente extra kwetsbaar is voor externe factoren, zoals wijzigingen vanuit het Rijk of ontwikkelingen bij externe partijen waar de uitvoering is belegd. Het is daarom wenselijk de algemene reserve de komende jaren te versterken, zodat de gemeente in 2017 en volgende jaren met een positief resultaat kan afsluiten en daarmee risico’s en onzekerheden kan opvangen.

Verbeteren binnenstad 

Ruimte voor nieuwe beleidsinitiatieven is er dus nauwelijks, echter het college stelt dat de begroting voor de komende tijd wel enige ruimte biedt. Naar aanleiding van de beraadslagingen bij de kadernota in de gemeenteraad, stelt het college voor om de verbetering van de binnenstad financieel mogelijk te maken. Het gaat met name om het opheffen van onveilige situaties en het verbeteren van de voetgangersvoorzieningen. Bij de behandeling van de kadernota bleek een breed politiek draagvlak voor het verbeteren van de toegankelijkheid voor kwetsbare verkeersgebruikers en het verbeteren van de bereikbaarheid van voorzieningen.

Vergaderdata begroting

Forum:                         27 oktober

Gemeenteraad:             7 november

De stukken kunt u vinden via de website www.montfoort.nl  > College en raad  > Raad & Fora > Waar vind ik de agenda van de raad en forumvergadering?

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024