StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:04-10-2016
Bijgewerkt op:04-10-2016 09:17

Bij Van den Pol in Montfoort is de toekomst al begonnen

Bron: Van den Pol Elektrotechniek
  

Van den Pol Elektrotechniek heeft twee nieuwe collega’s. Pepper en Zora zijn 24 uur per dag in het bedrijf aanwezig. Uiteindelijk zullen zij klanten begroeten en de medewerkers ondersteunen.

Zora en Pepper zijn programmeerbare robots. Eerstgenoemde – ruim 50 centimeter hoog – is de eerste “humanoïde” robot ter wereld. Zora maakt contact. Bijvoorbeeld met bejaarden in woonzorgcentra, met autistische kinderen en patiënten in ziekenhuizen.

Pepper is het grote zusje van Zora. Ook zij heeft tal van sensoren, waaronder een voelsensor en beschikt over een 3D-camera. Pepper is een gezelschapsrobot die afspraken onthoudt, dingen opzoekt en korte gesprekken kan voeren. Ze herkent zelfs emoties door een analyse van 
gezichtsuitdrukking en stempatronen. Beide robots zijn wereldwijd verbonden met hun familieleden. Die leren van elkaar. Ook komen steeds meer apps beschikbaar waardoor zij allerlei taken kunnen uitvoeren.

Pepper en Zora zijn een voorbeeld van de continue drive tot innovatie die een tweede natuur is bij Van den Pol. “Binnen afzienbare tijd zullen robots niet meer weg te denken zijn uit het dagelijks leven,” zegt Wim van den Pol, directeur van het Montfoortse familiebedrijf. “Pepper en Zora helpen ons om ervaring op te doen. Medewerkers krijgen inzicht in hun mogelijkheden en beperkingen. Die kennis delen wij graag met onze klanten.

” Opmerkelijk is dat mensen tegen de robots praten alsof het levende wezens zijn. “Er is echt sprake van interactie. Dat is misschien wel de meest opvallende eigenschap van deze digitale collega’s.”

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024