Geplaatst op:06-06-2016
Bijgewerkt op:06-06-2016 16:59

v.v. Montfoort dicht bij handhaving 1e klasse

Bron: Dick ten Hoonte

Afgelopen zaterdag moest Montfoort het in de 2 e en beslissende ronde, waar het ging om lijfsbehoud in de 1 e klasse , opnemen tegen de nr. 4 uit de 2 e klasse A, die in de vorige ronde verrassend het veel sterker geachte FC Almere uitschakelde.

De ploeg uit Amsterdam, die veelal uit studenten bestaat, won door gebrek aan kwaliteit te compenseren met een enorme werklust. De ploeg van Jan Willem van Ede was dus op voorhand gewaarschuwd. In de praktijk was de Amsterdamse ploeg vanaf het begin van de wedstrijd, die onder leiding stond van scheidsrechter Knetsch uit Wijk bij Duurstede, echter geen schim van de ploeg, die FC Almere versloeg.

Vanaf het begin was het de thuisploeg, dei de wedstrijd dicteerde en diverse mogelijkheden kreeg om de score al vroeg te openen. Het duurde echter tot de 35 e minuut alvorens Fahd Rouass met een prima schot uit de draai de keeper van DVVA kansloos liet. De 1-0 werd ook de ruststand en daar deed de Montfoortse ploeg zichzelf mee te kort.

In de 2 e helft leek DVVA iets meer uit zijn schulp te kruipen, maar dit was slechts een speldenprik. De supporters wachtten slechts op de 2 e en misschien wel beslissende treffer en uiteindelijk werd hun geduld beloond, want het was Joey van Ede, die fraai met het hoofd scoorde.

DVVA slaagde er niet in om er iets tegenover te stellen en in de slotfase was het Mitchel Bottenheft, die zijn ploeg nagenoeg in veilige haven bracht en de eindstand op een meer dan terechte 3-0 bepaalde.

Na afloop werd er afscheid genomen van Chris Resida, Roy Gruters ( stopt), Lorenzo Lassoij en David van der Veld (FC Breukelen).

Door de 3-0 overwinning lijkt handhaving in de 1e klasse nagenoeg zeker. Voor de return moet de ploeg van Jan Willem van Ede in Amsterdam uitwijken naar het bijveld (kunstgras), aangezien op het hoofdveld de cricketcompetitie is gestart. Gezien de heenwedstrijd is het voor Montfoort zaak de wedstrijd al vroeg op slot te gooien. Met de instelling zoals afgelopen zaterdag lijkt succes een logisch gevolg.