Geplaatst op:03-05-2016
Bijgewerkt op:03-05-2016 16:53

v.v. Montfoort houdt zicht op behoud na winst

Bron: Dick ten Hoonte

Afgelopen zaterdag was het voor v.v. Montfoort het startsein voor de allesbepalende fase in de competitie. Wil Montfoort de nacompetitie ontlopen dan zou de ploeg uit de 3 resterende wedstrijden minimaal 7 punten moeten halen en concurrent Woudenberg tenminste zijn eerste 2 wedstrijden moeten verliezen.

De eerste wedstrijd betrof die tegen het nagenoeg uitgespeelde hsv de Zuidvogels. De enige uitdaging om er nog echt voor te gaan was de 3e periodetitel. Speciaal voor deze dag kwam burgemeester Petra van Hartskamp in haar “Tour de Montfoort” naar het Sportpark Hofland, omdat  zij nog woonachtig is in Huizen en haar echtgenoot 8 jaar in de verdediging stond van Zuidvogels 1.

Voor Montfoort was de boodschap duidelijk en vanaf het eerste fluitsignaal zocht men de aanval. Er zat duidelijk spanning op de groep en in de beginfase ontbrak het vooral aan een goede passing. In het verdere verloop kregen de gasten steeds meer vat op de wedstrijd . Na 10 minuten moest Robin Vianen handelend optreden op een afstandschot van zo’n 30 meter.

Pas na ruim 20 minuten leek de wedstrijd iets meer los te komen en leek de ploeg van Jan Willem van Ede zelfs op voorsprong te komen. Uit een vrije trap van Nick van Luinen leek Fahd Rouass de score te openen, maar scheidsrechter de Bruijn constateerde buitenspel, zodat dit feest niet doorging.

Enkele minuten later kreeg Zuidvogels een mogelijkheid, maar de inzet belandde vanaf de rand 16 meter in de handen van de Montfoortse goalie.

Na een half uur spelen werd de ban door de thuisploeg gebroken. Uit een voorzet was het eerst David van der Veld , die de score opende met een buitengewoon goed geplaatste kopbal en in diezelfde minuut was het Fahd Rouass, die fout uitverdedigen prima benutte en de score verdubbelde met een voor hem karakteristieke lob . Het wonder leek te geschieden, maar in de 2e helft werd duidelijk, dat een dergelijk luxe voorsprong geen garantie is voor de winst.

Al na enkele minuten lag de aansluitingstreffer  achter doelman Vianen. Het was Yannick Schaap, die kinderlijk eenvoudig kon scoren.

Het was vanaf dat moment de thuisploeg, die steeds verder naar achteren  werd gedrukt en zich voornamelijk moest beperken tot de counter. De min of meer gedwongen tactiek leek stand te houden, maar in de 71e minuut leek de thuisploeg weer voor het ongeluk geboren toen verdediger Vork in de ogen van scheidsrechter de Bruijn opzettelijk hands maakte en hij niets anders kon dan een strafschop toekennen, die feilloos werd benut door Ricardo Tat.

Menigeen zag de bui hangen, dat Montfoort opnieuw met lege handen van het veld zou komen. Men had echter buiten de ervaren en nog immer gedreven Wouter Agterberg gerekend, die tijdelijk het 3e voor het 1e had verruild. Na een onderschepping op het middenveld vuurde hij een schitterende pijl af richting doelman Frank Mol en tot verbazing van iedereen verdween deze inzet in de verste hoek. De euforie daarop was dan ook bijzonder groot.

Door dit doelpunt werd het slot van de wedstrijd hectisch en drukte Zuidvogels Montfoort steeds verder terug op eigen helft. De beste en laatste kans was echter voor de thuisploeg. Het was Marwan Fennich, die met een prima actie richting doelman Mol ging, maar zijn actie het doel slechts op enkele millimeters na zag missen. Na 7 minuten blessuretijd klonk eindelijk het verlossende fluitsignaal en viel de thuisploeg de broodnodige 3 punten ten deel.

Door dit resultaat en het verlies van Woudenberg is Montfoort de ploeg van Arno Wolfswinkel (trainer) tot op 1 punt genaderd. De ploeg uit Woudenberg moet afreizen naar het min of meer herboren WNC, dat afgelopen zaterdag Geinoord met een duidelijke 3-0 afdroogde.

Montfoort daarentegen heeft opnieuw een thuisduel op het programma staan en wel tegen het VVZ’49 van oud-Montfoorttrainer Peter van Diermen. Ook deze moet Montfoort winnen om zich veilig te stellen. In deze competitie ontmoeten de beide titelkandidaten elkaar op 7 mei in Opheusden . Van deze beide ploegen is Sliedrecht de laatste tegenstander in deze competitie en hoopt een ieder op een happy end voor het 70-jarige Montfoort.

Meer berichten in deze categorie:
Erwin Timmerarends uitgeroepen tot Springer van het Jaar (08-04-2024)
Het EK Snooker in Sarajevo: Hugo van Houten uit Montfoort vlammend van start (15-03-2024)
Renovatie voor hockeyvereniging (06-03-2024)
Kom gezellig meebewegen (16-02-2024)
Inschrijving AFAS Kasteelloop de Haar en Kastelentour geopend (08-02-2024)
TTV De Schans organiseert op 24 maart Het Bedrijfstafeltennis Toernooi! (05-02-2024)
Inschrijving Culture Run start 1 februari (31-01-2024)
Genomineerden Sport Awards 2024 bekend (26-01-2024)