StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:28-04-2016
Bijgewerkt op:28-04-2016 21:44

Scholen worden bouwheer nieuwe scholencomplex Montfoort

Bron: gemeente Montfoort
  

In de collegevergadering van 19 april heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met de voorgestelde projectopdracht rondom het te realiseren scholencomplex Montfoort. Eerder al had de gemeenteraad ingestemd met de locatiekeuze, te weten de zogenaamde ‘variant 6’: nieuwbouw van het scholencomplex bij de Hoflandhal. In de collegevergadering van 19 april is tevens bepaald dat de scholen het bouwheerschap op zich nemen. Met dit besluit gaat het project de volgende fase in. Als eerste wordt een kredietaanvraag voor de gemeenteraad voorbereid.

Huidige scholencomplex

Het scholencomplex aan de G. van Damstraat heeft haar beste tijd gehad. Daarom wordt er een nieuw complex gebouwd voor de drie scholen (Hobbitstee, de Howiblo en de Graaf Jan van Montfoortschool). Onderzoek heeft uitgewezen dat het terrein van sportpark Hofland hiervoor het meest geschikt is, omdat hiermee ook de campusgedachte verder vormgegeven kan worden. In haar raadsvergadering van 14 december 2015 heeft de gemeenteraad ingestemd met deze locatie.
Kredietaanvraag

Nu de locatie is bepaald, wordt de komende tijd verder gewerkt worden aan een programma van eisen voor de bouw van de nieuwe school en de exacte plek waar deze komt te staan. Ook gaan diversie onderzoeken plaatsvinden, zoals een bodemonderzoek, archeologie-onderzoek en flora- en fauna-onderzoek. Met direct omwonenden gaat de gemeente in gesprek over verkeer en parkeren. Met de uitkomsten van dit alles worden de kosten van het project beter inzichtelijk, zodat de gemeenteraad een voorstel kan worden gedaan voor het verstrekken van een krediet. Naar verwachting wordt dat voorstel komend najaar voorgelegd.
Bouwheerschap scholen

Een bouwheer is een opdrachtgever van architect en aannemer bij het realiseren van een bouwwerk. Volgens de onderwijswetgeving zijn schoolbesturen in beginsel bouwheer. De schoolbesturen van de Hobbitstee, de Howiblo en de Graaf Jan van Montfoortschool hebben ermee ingestemd om het bouwheerschap voor het nieuw te bouwen scholencomplex op zich te nemen. Daarmee worden de besturen verantwoordelijk voor het bouwproces en hebben de scholen straks grote betrokkenheid bij de uitvoering. Naar verwachting tekenen gemeente en schoolbesturen nog voor de zomer een intentieovereenkomst die dit bouwheerschap vastlegt.
Nieuwe kunstgrasvelden

Door de bouw van het scholencomplex verdwijnt één van de bestaande grasvelden bij de Hoflandhal. Ook gaan de scholen straks gebruiken maken van de sportvelden. Allemaal redenen om de huidige grasvelden te vervangen voor kunstgrasvelden. Er komen straks drie nieuwe kunstgrasvelden. De sportverenigingen gaan dit traject begeleiden.
Planning

Om ruimte te maken voor het nieuwe scholencomplex, gaat eerst de aanleg van de kunstgrasvelden van start. Naar verwachting zijn deze in de tweede helft van 2017 klaar zijn voor gebruik. De drie scholen kunnen naar verwachting eind 2018 hun intrek nemen in het nieuwe scholencomplex. Daarna start de sloop van het complex aan de G. van Damstraat. Op dit moment zijn er nog geen concrete plannen voor de invulling van deze locatie.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024