StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:26-04-2016
Bijgewerkt op:26-04-2016 11:37

Koninklijke Onderscheiding voor vijf vrijwilligers in Montfoort

Bron: gemeente Montfoort foto,s redactie RSM Aad van der Veen
  

“Het heeft zijne Majesteit behaagd…” Met deze woorden ontvingen mevrouw Janneke Severs-Hilgeman, de heer Kees Birkhoff, de heer Theo van Kortenhof, de heer John Sangers en de heer Albert van Wieringen tijdens de lintjesregen op dinsdag 26 april een Koninklijke Onderscheiding van burgemeester mevrouw mr. P.J. van Hartskamp- de Jong.
Burgemeester Van Hartskamp-de Jong is er trots op deze vrijwilligers in het zonnetje te kunnen zetten. Vijf Inwoners die zich op een bijzondere manier en vooral al vele jaren hebben ingezet voor de samenleving. Zij zijn daarvoor benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Janneke Severs-Hilgeman

Mevrouw Severs-Hilgeman, geboren en opgegroeid in Linschoten, is al meer dan 20 jaar bezig om de geschiedenis van Linschoten in beeld te brengen en verhalen, foto’s, documenten en artikelen te verzamelen, te categoriseren en te catalogiseren. Als redactielid van de lokale weekkrant “Zenderstreeknieuws” kwam mevrouw Severs-Hilgeman bij veel mensen thuis om verslag te doen van hun persoonlijke belevenissen. Zij realiseerde zich dat zonder zorgvuldige geschiedschrijving én archivering de geschiedenis van dit unieke stukje Nederland verloren zou gaan. Zij heeft de Vereniging Oud-Linschoten (VOL) opgericht, waarvoor zij als bestuurslid tegenwoordig de Public Relations verzorgt.
Bij nagenoeg iedere activiteit in Linschoten is mevrouw Severs-Hilgeman betrokken. Van de koffieochtend voor senioren voorafgaand aan de Koningsdag tot steunpilaar van Sint en zijn Pieten tijdens de intocht en als actieve mantelzorger. Ook organiseert zij vanaf 2005 wandelingen en duofietsen voor eenzame ouderen en mensen met een beperking. De wandelactiviteiten zijn uitgegroeid tot een goed georganiseerde activiteit van het Rode Kruis.

De heer Kees Birkhoff

De heer Birkhoff in wiens woordenboek het woord “nee” niet voorkomt en die al sinds de jaren ’80 actief is in de samenleving. Birkhoff was zeer actief in de Protestantse gemeente en daarnaast bestuurslid en coach van Zwem- en waterpoloclub ‘ de IJsselduikers’. Ook was hij commissievoorzitter voor het 40-jarig bestaan van het Knopenbad en is hij actief in de commissie “Duurzaamheid” die met succes manieren onderzoekt om het energieverbruik van het zwembad te verminderen. Ook zet de heer Birkhoff zich in om sponsoren te vinden voor het zwembad, zodat de entreekosten zo laag mogelijk kunnen blijven. Daarnaast is de heer Birkhoff actief voor stichting Molen de Valk, de Watersportvereniging en voor “Woerdens Techniek Talent”, dat de Techniek-driedaagse organiseert voor ruim 4.000 basisschoolleerlingen samen met scholen, bedrijven en gemeente. Sinds 2013 is hij voorzitter van de Coöperatie Bedrijvenpark IJsselveld. De heer Birkhoff ondersteunt beginnende ondernemers en levert een grote bijdrage aan het project zonnepanelen om Bedrijvenpark IJsselveld het groenste bedrijvenpark van de provincie Utrecht of zelfs Nederland te maken. Ook speelde hij een cruciale rol bij de oprichting van het ondernemersfonds in januari 2016.

De heer Theo van Kortenhof

Dankzij zijn langdurige en inspirerende inzet heeft de heer Van Kortenhof de Hockeyclub Montfoort een vaste plek gegeven in het verenigingsleven. Tijdens zijn voorzitterschap is er in 1993 een kunstgrasveld aangelegd. Ook heeft hij via de Stichting Kunstgras Montfoort in 2009 een tweede kunstgrasveld kunnen realiseren. Vanaf 2011 tot 2014 was de heer van Kortenhof voorzitter van de Stichting BeauMont, die het vastgoed beheert van de gemeente Montfoort. Ook is de heer Van Kortenhof voorzitter van seniorensociëteit ‘Het Knooppunt’, die tal van activiteiten voor haar leden organiseert voor leden: van wandeltochten en handwerken tot museumbezoeken. Dankzij zijn inzet weet de sociëteit jaarlijks weer voldoende sponsoring binnen te halen. Ook legt van Kortenhof contacten met andere verenigingen. Zo creëert hij een netwerk met zeer diverse activiteiten voor iedereen.

De heer John Sangers

De heer Sangers zet zich sinds 1990 belangeloos in voor de Geloofsgemeenschap Sint Franciscus van Assisië in Oudewater. De heer Sangers is koster en ondersteunt tijdens de kerkdiensten en overige vieringen, hij verzorgt bloemen en rondleidingen en verricht allerlei voorkomende werkzaamheden. Daarnaast begeleidt de heer Sangers de misdienaren, de acolieten. Bij Zangvereniging de Lofstem was de heer Sangers een actief en gedreven muziek-bibliothecaris en voorzitter. Daarnaast was de heer Sangers voorzitter en maar liefst zes keer Prins carnaval van carnavalsvereniging ‘De Burgzichters’. Van de opbrengsten van bingoavonden organiseerde de heer Sangers het jaarlijkse gratis kindercarnaval.

De heer Albert van Wieringen

De heer Van Wieringen stond in 1975 aan de wieg van de korfbalvereniging Fortis ’75. Tot aan de opheffing van deze vereniging in 2002 was hij penningmeester en actief als  jeugdleider en jeugdtrainer; had zitting in diverse commissies en hij schreef intensief voor het clubblad. Na de opheffing  startte hij mede de Stichting Oud Montfoortse Korfbal Vereniging, die particuliere initiatieven voor de Montfoortse gemeenschap steunt, zoals renovatie van het Doelenplein, een speelplein in Keizerrijk, daarnaast aanschaf van de SWOM-auto, aanschaf van de beamer voor de Antoniushof en inrichting van het plein van de nieuwe Heeswijkschool.

Voor de SWOM is  de heer Van Wieringen actief als vrijwilliger bij uitstapjes, bij de scootmobielclub en als fietsvrijwilliger en chauffeur, zelfs tijdens kerstdagen. Daarnaast is de heer Van Wieringen penningmeester bij tafeltennisvereniging ‘De Schans’ en bij senioren biljartclub ‘Kasteelzicht’.

Voor het fotomoment eerst nog het Wilhelmus en een toast op de Koning. 

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024