StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:04-04-2016
Bijgewerkt op:04-04-2016 12:02

Dames De Valk winnen derby

Bron: Marieke van Breukelen
  

Zaterdagmiddag 2 april jl. stond de wedstrijd OKV Dames 1, Harmelen tegen De Valk Dames 1, Montfoort gepland. Om 14.00 uur stonden de dames klaar om er een spannende wedstrijd van te maken.

Montfoort was bijna compleet, alleen Judith Verburg ontbrak. Met frisse goede moed betraden de startende zes het veld. Deze week zijn dat Ruth Vreeswijk, Melissa Klarenbeek, Tirzah Reimert, Carla Vlooswijk, Danielle v/d Brink en Ursula v/d Brink. De eerste set verliep snel, De Valk hield de regie en het liep al snel uit op een voorsprong van 6 punten. Deze voorsprong gaven ze niet uit handen en de set werd gewonnen met 18-25.

Is dit vast te houden? Gaat OKV nu harder knokken of hebben ze het al opgegeven? Een nieuwe set, nieuwe kansen. Zo stond OKV ook in het veld en ze gaven de punten niet cadeau. De servicedruk werd verhoogd en de pass van Montfoort kwam daarmee onder druk te staan. Zelfs met 2 time-outs lukte het coach Hans van Dijk niet om het tij te keren. De Valk bleef achter staan met 6 punten. Misschien dan de servicedruk opvoeren; kijken of Mieke Vlooswijk meer druk kan zetten met haar service dan Melissa.

Hmm dat ging ook niet zoals gepland dus dan maar weer de startende zes terug in het veld. Helaas, wat er ook geprobeerd werd, de set werd verloren.

De stand is nu 1-1, een belangrijke 3e set. Wie deze set weet te pakken staat weer een streepje voor. Zou het aan de kant van het veld liggen? De set lijkt bijna op die van de eerste. Het spel was wat matter maar De Valk bepaalde wat er gebeurde en liep alweer snel uit met een voorsprong van 6 punten. Het is echt identiek, want deze set werd gewonnen met 18-25.

Zou Montfoort met de winst van het veld aflopen? Dan moeten ze het goede spel nu wel vasthouden en niet zoals in de 2e set laten liggen. De set liep in het begin gelijk op. De Valk had wel wat voorsprong maar niet een geruststellende. Zelfs de meiden op de bank knepen ‘m een beetje. We hebben geen zin in een vijfde set. Dan de aanmoediging maar wat fanatieker, kijken of dat werkt. Nog niet echt zoals de dames hadden gehoopt maar de voorsprong bleef toch staan. Aan het einde van de set werd Mieke nog voor Melissa gewisseld om toch lang het blok te kunnen slaan met wat meer kracht erin. De voorsprong liep iets uit en Montfoort bleef het spel bepalen. Gelukkig, deze set werd ook gewonnen, deze keer met 19-25.

Er werd enthousiast gejuicht en gedanst, Montfoort neemt na een lange tijd weer een ruime winst mee naar huis! Op naar een lekker weekend.

Zaterdag 16 april a.s. is de laatste thuiswedstrijd om 15.15 uur in sporthal Hofland te Montfoort.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024