StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:02-03-2016
Bijgewerkt op:02-03-2016 13:14

Boerderijklas bij de Eendenkooi zoekt steun

Bron: Klaas-Hemke van Meekeren
  

Een paar duizend basisschoolkinderen uit Montfoort en Linschoten hebben boerderij- en natuureducatie gehad bij “de Eendenkooi” van de familie Verkaik. Als de gemeenschap meehelpt kan deze authentieke educatie blijven bestaan.

30 schoolklassen uit Montfoort en Linschoten komen jaarlijks naar “de Eendenkooi” en het erf van de familie Verkaik aan Blokland. Ongeveer 600 basisschoolkinderen per jaar krijgen hier authentieke en streekeigen natuureducatie, die ze op de fiets kunnen bereiken. In groep 4 gaat de excursie over het leven op de boerderij en de moderne melkveehouderij. In groep 6 gaan de kinderen het veld in om te zien wat daar groeit, bloeit en leeft. In groep 8 gaan zij werken in de Eendenkooi. Dat is 3x proeven aan ons unieke groene gebied.

Door bezuinigingen zijn er geen middelen meer en zou “de eendenkooi moeten stoppen”. Dat is toch jammer? En dus organiseert de familie met hulp van de Polderprof en het Streekfonds crowdfunding. Dat houdt in dat u iets geeft en daarvoor geïnspireerde blije kinderen in uw omgeving ziet. Doet u mee?

We hopen een mooi bedrag op te halen, zodat we een paar jaar vooruit kunnen en het educatie materiaal kunnen moderniseren. De bijdrage is voor de materialen, begeleiders en vrijwilligers, thee, limonade en wat lekkers voor de kinderen.

Via de website van het streekfondsuw.nl of via Facebook kunt u meer informatie vinden over de Boerderijklas en de meter die de stand van de bijdragen bijhoudt. Het Streekfonds zal het fonds beheren en in overleg met de scholen jaarlijks een bedrag uitkeren. 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024