StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:12-01-2016
Bijgewerkt op:12-01-2016 16:56

De Vaart weer terug

Bron: Hans Bakker
  

Inspreken tijdens de forumvergadering op 11 januari 2016

Voorzitter, hartelijk dank dat ik namens een grote groep Linschotenaren en als oud- voorzitter van Sport- en Zalencentrum De Vaart u mag toespreken.

Linschoten is blij met de toezegging dat vrijgekomen ruimten in de Brede Vaart gebruikt kunnen worden door verenigingen en sociale instellingen, zoals bijv. de SWOM en de VOL.

Graag wil ik eerst twee misverstanden uit de weg ruimen:

- We hebben niks tegen een fitnesscentrum in Linschoten, maar niét op deze plek.

- De wens om de grote zaal terug te krijgen geldt niet alleen voor twee verenigingen, maar er is een veel bredere behoefte aan een grote zaal.

Drie jaar geleden, voordat de grote zaal beschikbaar werd gesteld aan een commerciële partij, werd deze door de volgende vaste huurders gebruikt:

  • Zangvereniging Ludiek 40 avonden per jaar
  • Gymnastiekvereniging TOOS 80 avonden per jaar
  • Dansschool Attitude 54 40 keer jaar
  • Jan Clausen 2x 4 dagen per jaar voor twee keer repeteren en uitvoeren
  • De Clausschool voor haar einde schooljaar musicals
  • Linfano voor ca. drie uitvoeringen per jaar
  • Bridgeclub voor twee tournooien per jaar
  • Sinterklaasfeest
  • De Linschotenloop
  • Nieuwjaarsreceptie van de gemeente
  • Individuele verhuur voor bijeenkomsten, feestjes, enz.

Koersbal voor senioren was met de komst van de Brede Vaart al naar de Brede Vaart verhuisd. U ziet, van leegstand was geen sprake.

We zijn het met elkaar eens dat het cultuurhuis, zoals eerst werd gedacht, de grote zaal niet kan vervangen.

We zijn dan ook blij dat n.a.v. het behoefteonderzoek de toezegging is gedaan om bij renovatie/nieuwbouw van het dorpshuis weer een grote zaal met horeca in het bestek van eisen op te nemen.

Een bewijs dat we in Linschoten op dit moment geen representatieve zaal hebben, blijkt wel uit het feit dat de nieuwjaarsreceptie, terwijl het dit jaar de beurt was aan Linschoten, in Montfoort moest worden gehouden.

De grote zaal met podium, kleedruimte achter het podium, toneelgordijn, permanente geluidsinstallatie, voorzieningen voor het ophangen van lampen én tafels met 250 zitplaatsen, maakten de zaal uitermate geschikt om allerhande soorten van evenementen te kunnen organiseren. De organiserende partij hoefde niet telkens van alles en nog wat te huren.  En zo’n zaal hadden we in de Vaart.

Nu Theater de Wildeman gesloten is kunnen in de grote zaal van De Vaart weer try outs worden gegeven naast alle andere plannen die Stichting Libel heeft om weer culturele activiteiten in Linschoten te brengen.

Ook de VOL kan hier dan zijn films vertonen en beurzen organiseren.

Drie jaar geleden is er een bijeenkomst geweest voor gebruikers en geïnteresseerden van de grote zaal. Daar heeft wethouder Vlaar aangegeven dat de laatste gebruikers uit de grote zaal naar de Brede Vaart moésten en dat de ruimte aan een commerciële partij ter beschikking werd gesteld. Dit zou voor maximaal twee jaar zijn. Linschoten kreeg dan zijn zaal weer terug. Letterlijk: over twee jaar kunt u Sinterklaas hier weer ontvangen.

Nu tijdens het behoefteonderzoek in november jl. werd gemeld dat herbouw/renovatie nog  minstens drie tot vier jaar gaat duren is daarom gevraagd om per direct de grote zaal aan de Linschotenaren terug te geven en niet pas in 2020. Wethouder Vlaar heeft in het persbericht van afgelopen vrijdag te kennen gegeven dit verzoek naast zich neer te leggen. Hij wil de zaal slechts zes dagen per jaar beschikbaar stellen.

Hier kunnen we ons niet in vinden. We willen de grote zaal het hele jaar terug.

Laten we samen kijken, gezien Physical Fitness graag in Linschoten wil blijven, of met een herschikking binnen de Brede Vaart er een permanente oplossing voor hen gerealiseerd kan worden. Dat is ook goed voor de exploitatie van de Brede Vaart.

Tweede mogelijkheid is dat de Physical Fitness alle bovenzalen in gebruik neemt.

Wij helpen wel de toestellen naar boven te krijgen.

De gemeente heeft dan én zijn inkomsten + de inkomsten van verhuur van de grote zaal van de gebruikers.

Wij hopen dat u  het college van B&W kunt overtuigen om, tot de nieuwe plannen omtrent renovatie/herbouw van het dorpshuis zijn gerealiseerd, de grote zaal weer terug te geven aan de Linschotenaren, zoals eerder was beloofd.

Om e.e.a. kracht bij te zetten zullen we vóór de raadsvergadering van 25 januari a.s. de burgemeester de verzamelde handtekeningen overhandigen.

Dank u wel voor uw aandacht.

Namens vele Linschotenaren,

Hans Bakker

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024