Geplaatst op:20-12-2015
Bijgewerkt op:20-12-2015 20:52

v.v. Montfoort sluit eerste competitiehelft af met verlies tegen koploper Sliedrecht

Afgelopen zaterdag stonden in de 1e klasse A slechts 2 duels op het programma. Naast de ontmoeting tussen Geinoord en Zuidvogels moest Montfoort het ditmaal opnemen tegen koploper Sliedrecht. Op voorhand een pittig einde van een tot nu toe wisselvallige en soms tumultueuze 1e competitiehelft.

De wedstrijd tegen de blauwwitte brigade was tevens de laatste wedstrijd voor het interim-duo de Vlieger en Agterberg. Voor hen zou het mooi zijn om deze korte periode af te sluiten met een overwinning. Na de winterstop wordt het trainersstokje tot aan het einde van het seizoen immers overgenomen door de voormalig FC Utrecht keeper Jan Willem van Ede (409 wedstrijden).

Montfoort moest het zaterdag zonder Joey van Ede (schorsing), Tolga Demirci, David van er Veld, Robin Vianen en Mitchel Bottenheft (allen geblesseerd) doen. Door het uitvallen van doelman Vianen was er in de basis een plekje ingeruimd voorde talentvolle 19-jarige Twan Schimmel, die na afloop van de wedstrijd unaniem werd gekozen tot “Man of the Match”.

In het 1e kwartier van de wedstrijd was het de ploeg uit Sliedrecht, waarvan de meeste dreiging uitging. Na enkele mogelijkheden voor Luciano van Harlingen en Jordy de Jong was het uiteindelijk in de 16e minuut laatstgenoemde, die op kinderlijk eenvoudige wijze de score kon openen.

Daar ging wel een voor Chris Resida uiteindelijk vervelende situatie aan vooraf. Bij een counter probeerde de Montfoortse verdediger een aanvaller af te stoppen. Helaas verloor hij daarbij zijn evenwicht en kwam ongelukkig terecht (Schouder uit de kom), waardoor de geheel vrijstaande Jordy de Jong vrij simpel voor de 0-1 kon tekenen. Protesten waren niet aan scheidsrechter van Rhijn besteed, die geen onregelmatigheid kon constateren. Na het uitvallen van Resida besloten de Vlieger en Agterberg tot een opvallende wissel door aanvaller Luuk Baas als verdediger in te brengen

Ook na de openingstreffer kreeg Sliedrecht nog enkele mogelijkheden om de score te vergroten , maar Twan Schimmel wist erger leed te voorkomen. In aanvallend opzicht moest het meeste gevaar komen van linksbuiten Max Verweij. Zo werd een actie van hem door de gasten met moeite tot hoekschop verwerkt, die verder niets opleverde.

Na een half uur spelen kreeg Stefan van Dam een enorme kans om de score uit te breiden, maar met een prima reactie tikte doelman Schimmel de bal over het doel. Enkele minuten later was het toch raak toen Paul Scheurwater uit een afgeslagen aanval de bal vol op de pantoffel nam en de 0-2 aantekende.

Vlak voor rust kreeg Montfoort nog een mogelijkheid om de achterstand te verkleinen toen een verdediger van Sliedrecht op de rand van het strafschopgebied hands maakte. De vrije trap van Nick Koppers ging echter naast.

Sliedrecht had al na enkele seconden in de 2e helft de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar het was opnieuw aan de Montfoortse doelman te danken, dat een doelpunt achterwege bleef.

Vanaf dat moment trok Montfoort door een tomeloze inzet de wedstrijd langzaam naar zich toe en beperkten de gasten zich slechts tot de counter. Bij 3 acties in het 1e kwartier was aanvaller Max Verweij nadrukkelijk aanwezig . Eerst werd hij op maat aangespeeld door Roy Gruters, maar resteerde slechts een hoekschop, gevolgd door een flitsende actie langs de zijlijn vanwaar hij de mee opgekomen Bart Roelofs perfect in stelling bracht.

Helaas kwam de aanvoerder iets teveel onder de bal, waardoor de bal hoog overging. In de 60e minuut was het echter wel raak en was het Verweij zelf, die met een fraaie individuele actie de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam.

Daar putte het team wel moed uit en men ging vanaf dat moment op jacht naar de gelijkmaker. Er kwamen mogelijkheden voor Bart Roelofs en opnieuw Max Verweij, maar in deze fase was het geluk niet met de thuisploeg en bleven verdere doelpunten achterwege.

Door dit resultaat gaat Montfoort als 10e met 17 punten uit 13 wedstrijden de winterstop in. In deze periode kunnen de wonden gelikt worden en hopelijk kan de 2e helft gestart worden

met een geheel fitte selectie. In de aanloop naar deze 2e helft gaat de ploeg op een kort trainingskamp in Zuid-Limburg. Dat staat allemaal te gebeuren in het weekend van 9 januari 2016.