Geplaatst op:13-12-2015
Bijgewerkt op:13-12-2015 19:28

v.v. Montfoort geeft niet thuis tegen Woudenberg

De verwachtingen waren hoog gespannen na de knappe overwinning op VVZ’49. Door deze overwinning onder leiding van trainersduo de Vlieger en Agterberg leek Montfoort aansluiting te krijgen bij de top van de ranglijst. Met nog 2 wedstrijden op het programma had de oranje-zwartbrigade alles in eigen hand.

Maar juist in thuiswedstrijden liet de ploeg in deze eerste helft van de competitie de nodige steken vallen met o.a. kansloze nederlagen tegen de Merino’s en DFS. De ploeg zou dus gewaarschuwd moeten zijn.

In de basis ontbraken ditmaal Joost Apeldoorn vanwege een schorsing en Tolga Demirci, die aan een ongeluk een lichte hersenschudding overhield. Daardoor was er weer een plaatsje ingeruimd voor Nicky Besamusca en startte Joey van Ede naast Nick Koppers weer in de basis.

In verband met het eerder invallen van de duisternis was de wedstrijd, die onder leiding stond van de heer Westhof, een half uur vervroegd.

Evenals vorige week keek Montfoort al na een tiental minuten tegen een achterstand aan. Van slordig verdedigen maakte Joey Hendriks handig gebruik en tekende hij voor de 0-1. Zeker in het eerste kwartier was deze aanvaller van Woudenberg een ware plaaggeest voor de Montfoortse verdediging , want nog geen 2 minuten zag hij een inzet rakelings voorlangs gaan.

Na ruim een kwartier spelen was het Kevin Bakker , die een goede mogelijkheid kreeg om de score te verdubbelen, maar het was Yorno Vork, die al vallend en struikelend erger wist te voorkomen.

De thuisploeg stelde er bar weinig tegenover. Pas na 20 minuten wist Montfoort middels de vrij onzichtbare Nick Koppers een mogelijkheid te creëren, maar zijn aanname was niet voldoende, waardoor doelman Schennink vrij eenvoudig kon ingrijpen. Even later leek Bart Roelofs voor de gelijkmaker te gaan , maar op het appelleren voor hands binnen de 16 meter reageerde scheidsrechter Westhof. Hete enige resultaat was een gele kaart voor de captain .

De betere kansen bleven voor de gasten en op slag van rust was het Kevin Bakker, die de wedstrijd mede gezien het spelbeeld al op slot gooide.

Bij aanvang van de 2e helft bleef Koppers in de kleedkamer achter en bracht De Vlieger Lorenzo Lassooij in. Dat veranderde niet veel aan het spelbeeld, temmer daar de voorwaartsen ook nauwelijks kansen wisten te creëren. Na een kwartier spelen moest middenvelder Nick van Luinen plaats maken voor buitenspeler Marwan Fennich, waardoor de thuisploeg iets meer druk leek te zetten. De betere kansen bleven echter voor de gasten, waarbij Robin Vianen regelmatig handelend moest optreden.

In de slotfase werd ook nog Luuk Baas in gebracht in plaats van Fahd Rouass, maar ook dit mocht niet baten. Het was uiteindelijk Jelmer Hoekstra, die de eindstand bepaalde op 0-3

Door dit resultaat zakte de ploeg van de Vlieger van de 7e naar de voorlopig 10e plaats en is het zaak, dat zijn ploeg in de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen koploper Sliedrecht uit een ander vaatje tapt. Dan zitten de schorsingen van Apeldoorn en Bottenheft er op en kan de ploeg wellicht in aanvallend opzicht meer potten breken. Indien de weersomstandigheden het toelaten begint de wedstrijd ook deze keer om 14.00 uur.

Meer berichten in deze categorie:
Het EK Snooker in Sarajevo: Hugo van Houten uit Montfoort vlammend van start (15-03-2024)
Renovatie voor hockeyvereniging (06-03-2024)
Kom gezellig meebewegen (16-02-2024)
Inschrijving AFAS Kasteelloop de Haar en Kastelentour geopend (08-02-2024)
TTV De Schans organiseert op 24 maart Het Bedrijfstafeltennis Toernooi! (05-02-2024)
Inschrijving Culture Run start 1 februari (31-01-2024)
Genomineerden Sport Awards 2024 bekend (26-01-2024)