Geplaatst op:13-12-2015
Bijgewerkt op:13-12-2015 19:27

Dames De Valk 1 vinden de weg omhoog

Bron: Marieke van Breukelen

De dames uit het eerste team van De Valk beleven op dit moment een dipje, een dipje wat normaal later in het seizoen kwam. Zijn de tegenstanders nu zoveel sterker of beleven de dames een wat mindere periode? Vorige week werd er gelukkig wel gewonnen maar er zaten te veel mindere periodes in waardoor het nog héél spannend werd. Hoe zal dat deze zaterdag zijn?

Op 12 december stonden de dames op het gebruikelijke tijdstip, 15.00 uur thuis klaar voor OKV Dames 1. Volgens de prognose en stand zou De Valk dit toch moeten winnen. In een competitie waar de punten dicht bij elkaar liggen bleek afgelopen weken maar weer, maakt de stand niks uit. De eerste set begon sterk vanuit Montfoortse kant. De pass liep, vervolgens kon Ruth Vreeswijk goed het spel verdelen waardoor alle aanvallers tot hun recht kwamen. Het liep goed, tot OKV een goede serviceserie had. Dit zo halverwege de set. De dames moeten nu zich herpakken, anders is de grote voorsprong weg.

Hans van Dijk riep het team aan de kant en vertelde dit ook tijdens de time-out. De koppies stonden weer op scherp, de eerst volgende servicepass kwam weer goed aan en het was direct een punt. Gelukkig hielden de dames de voorsprong vast waardoor de eerste set in 25-16 eindigde.

Op basis van het spel uit de eerste set zou je zeggen, dit moet een makkelijke wedstrijd worden. OKV wisselde wat in de opstelling, er kwamen sterkere aanvallers binnen de lijnen en de spelverdeelster werd gewisseld. Ze waren vastberaden om de 2e set terug te pakken. Die tactiek hielp. De Valk maakte wat meer servicefoutjes en de aanvallers van OKV scoorden meer punten. Gelukkig voor de fans van Montfoort, had Judith Verburg een goede serviceserie in huis en zorgde ervoor dat de voorsprong grot genoeg werd en zo werd ook de tweede set met 25-21 gewonnen.

Oeh, de befaamde derde set. Als OKV deze weet te pakken zijn ze terug in de wedstrijd. Zaak voor De Valk dus om het spel scherp en snel te houden. Het lukte niet helemaal, ook in deze set liep de service niet altijd. Gelukkig waren de aanvallers Danielle van den Brink en Tirzah Reimert in topvorm en werden deze foutjes snel goed gemaakt door hun prachtige ballen. OKV werd wel sterker in hun spel en het was een spannende set. Maar de Montfoortse dames waren gebrand om te winnen en dit gaf hen een extra zetje om de set met 27-25 binnen te slepen.

Yes, het is gelukt! We winnen deze zaterdag in ieder geval overtuigend. Nu nog de laatste set binnen halen, die voor 2 punten geldt. Mieke Vlooswijk kwam in het veld voor Ursula van den Brink , voor de rest bleef de beginopstelling staan. OKV miste de spirit om de laatste set nog te pakken. Het werd een vrij gemakkelijke set. Op 20-16 begon Mieke met serveren en dat zorgde ervoor dat de laatste 5 punten binnen de kortste keren binnen waren. De 4e set werd gewonnen met 25-16.

Zaterdag 19 december staat de laatste wedstrijd van 2015 op het programma tegen Switch om 15.00 uur in de Hoflandhal te Montfoort. Kijken of het dan weer lukt om deze stijgende lijn door te zetten!