Geplaatst op:06-12-2015
Bijgewerkt op:06-12-2015 20:30

v.v. Montfoort slaat tegen VVZ’49 in slotfase toe

Bron: Dick ten Hoonte

Na het ontslag van trainer Alain Hijman werd in de afgelopen weken bij Montfoort gezocht naar een adequate oplossing. In de wedstrijd tegen JSV was het assistenttrainer Lodewijk Drost, die op de bank plaats nam, maar in de dagen daarna waren voormalig 1e elftalspelers Jeroen de Vlieger en Wouter Agterberg bereid de selectie onder hun hoede te nemen, zowel wat betreft de training als coaching.

Afgelopen zaterdag was het dan ook voor hen de vuurdoop, waarin hun ploeg het moest opnemen tegen het altijd lastige VVZ’49, dat de week ervoor ruimschoots won van WNC (0-6).

Opvallend in de basisopstelling was het ontbreken van Joey van Ede, wiens plaats was ingenomen door Nick Koppers. Lorenzo Lassooij moest wegens ziekte vlak voor het warmlopen afhaken, waardoor er een plaatsje was ingeruimd voor Roy Gruters.

Op het winderige en koude sportpark van VVZ’49 trok de ploeg van de nieuwbakken coaches fel van leer. Kleine mogelijkheden werden er gecreëerd, maar al na 5 minuten viel het doelpunt aan de andere kant. Bij één van de spaarzame acties van de thuisploeg werd een overtreding geconstateerd en het was Peter Vastenhouwer, die met een ziedend schot de bal in de verste hoek plaatste en daarmede zijn ploeg op voorsprong bracht.

Ondanks deze teleurstelling zette Montfoort aan om al voor de rust op gelijke hoogte te komen. Drijvende kracht op het middenveld was Nick Koppers, maar ook Tolga Demirci en Max Verweij lieten zich niet onbetuigd. Voor de meegereisde supporters was het echter een teleurstelling, dat de doelpunten uitbleven, sterker nog even voor rust leek de thuisploeg de wedstrijd voortijdig te beslissen toen de bal uiteindelijk op de paal belanddde.

Na rust was er slechts één ploeg, die voetbalde en dat was niet de thuisploeg. De ploeg van Peter van Diermen koesterde de kleine voorsprong en trachtte slechts de gelederen gesloten te houden.

Als men zag hoe de aanvalslinie de kansen aan zich voorbij liet gaan met een verkeerde lob van Fahd Rouass en Bart Roelofs leek de trainer van VVZ’49 in het gelijk gesteld te worden.

Na 70 minuten werd de moegestreden Nick Koppers vervangen door de getergde Joey van Ede, die een belangrijk stempel zou drukken op de slotfase van deze wedstrijd.

In de 79e minuut kreeg Montfoort een hoekschop toegekend, die door van Ede werd voorgegeven. En daar was de mee opgekomen verdediger Chris Resida, die perfect timede en die met een kopbal in de verste hoek zijn ploeg op gelijke hoogte bracht.

Door dit doelpunt moest de thuisploeg het strijdplan wijzigen en probeerde men weer de aanval te zoeken. Daar ging veel dreiging van uit, maar doelpunten bleven achterwege.

Bij één van die momenten, dat Montfoort onder de druk probeerde uit te komen was er een snelle counter en stond Joey van Ede voor nog slechts 1 verdediger, die hij omspeelde en de keeper op schitterende wijze kansloos liet.

De thuisploeg was hiermede definitief geknakt en Montfoort nam 3 belangrijke punten naar huis.

Met nog 2 thuiswedstrijden te gaan voor de winterstop lijkt de ploeg van De Vlieger en Agterberg weer aansluiting gevonden te hebben bij de subtop. Tegen Woudenberg en Sliedrecht moet blijken of Montfoort daadwerkelijk aansluiting kan vinden.